1. Home
  2. Vesti
  3. DS prelazi na električne automobile već 2024. godine
DS prelazi na električne automobile već 2024. godine
5

DS prelazi na električne automobile već 2024. godine

202
5
Podelite sa prijateljima:

Francuski premijum brend je na korak do potpuno transformacije.

Šef Stellantisa, Karlos Tavareš, potvrdio je da će DS od 2024. godine plasirati samo nove električne modele. TO znači da će aktuelne varijante sa SUS motorima odraditi tržišni ciklus do kraja, a zatim dobiti 100% električne naslednike.

DS već sada ima potpuno elektrifikovanu gamu. DS3 Crossback ima EV izdanje, dok DS4, DS9 i DS7 Crossback nude plug-in hibride varijante. Dakle, DS će za kratak period preći od samo jednog električnog automobila u svom portfoliju (TEST DS3 Crossback E-Tense) do kompletne EV game.

Tavareš je potvrdio da će DS-ov naredni model biti pripadnik EV SUV segmenta. Radi se o vozilu koje će biti utemeljeno na konceptualnom automobilu Aero Sport Lounge koji je francuska marka prikazala početkom prethodne godine.

Ovaj novi SUV trebalo bi da bude na postavljen na platformi koja će predstavljati evoluciju aktuelne EMP2 arhitekture koja se koristi kao osnova za niz vozila nekadašnje PSA grupe. Ta unapređena platofrma trebalo bi ujedno da bude i baza za novu generaciju Peugeota 3008.

Očito je da će čitava premijum grupa Stellantisa koju čine Alfa Romeo, Lancia i DS uskoro okrenuti leđa SUS motorima. Tavareš je potvrdio i da će Alfa u Evropi, SAD i Kini preći na EV modele od 2027. godine.

AutoRepublika 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Lele, Alfa Romeo bez benzinskih motora! Koje svetogrđe.
U današnjem svetu ništa nije sveto.

Izmenjeno 2 godine pre od strane YugoFlorida
s mile

O kakvoj svetosti govoriš, kada je Porše počeo sa SUVovima, i Dizelašima, svi su govorili Svetogrđe, a Porše se omlatio od para i prodaje. Da, Ferari je jedinstven, ali mu je prodaja smešna u odnosu na Lambo npr…

Izmenjeno 2 godine pre od strane s mile
YugoFlorida

Nažalost, istina je to. Bitniji je profit i zgrtanje sve većeg i većeg novca, nego tradicija.

BB

Tako du govorili i za parne mašine kada su prestajali proizvodnju, 🤣😂
Ma ne sikirajte se, biće još agregata za struju sa pogonom na benzin… 😉

Branko

EV znači PHEV (plug in hibridna) i BEV (baterijska električna vozila). Očekivana odluka…