1. Home
  2. Vesti
  3. Renault radi na stvaranju hibrida sa 1,8-litarskim benzinskim motorom
Renault radi na stvaranju hibrida sa 1,8-litarskim benzinskim motorom
5

Renault radi na stvaranju hibrida sa 1,8-litarskim benzinskim motorom

238
5
Podelite sa prijateljima:

Francuzi će aktuelni 1,6 E-Tech zameniti sa 1,8 E-Tech u skorijoj budućnosti. 

Iako će se Renault od 2030. godine oslanjati mahom na električne automobile, nastavljaju da ulažu i razvijaju hibridna vozila, pre svega zarad Dacije, za koju se očekuje da će koristiti ovu tehnologiju još dugo godina.

Francuzi su još prošle godine obelodanili stvaranje 1,2 TCe agregata, namenjenog samo za upotrebu kod hibridnih automobila. Ovakav pogonski sklop trebalo bi da debituje sa novom generacijom Kadjara, i veruje se da će takav hibrid raspolagati sa oko 200 ks, dok bi plug-in varijanta trebalo da računa na nekih 280 „grla“. Standardni hibrid pojaviće se naredne godine, dok će se priključna verzija čekati do 2024.

Inženjeri Renaulta rade ujedno na stvaranju još jednog hibridnog pogona, koji bi koristio 1,8-litarski atmosferski benzinski motor. Ovaj agregat bi se poslužio Atkinsovim ciklusom rada, što bi trebalo da se povoljno odrazi na potrošnju goriva. Za sada nema mnogo informacija o ovoj pogonskoj jedinici, ali je jasno da u Renaultu žele da stvore hibride za period koji dolazi.

Dacia će biti brend koji će reprezentovati ovu tehnologiju nakon što Renault izvrši ofanzivu u EV segmentu. Francuski automobilski novinari veruju da će 1,8 E-Tech stići na tržište 2024. godine, te da će biti dostupan kao običan hibrid, ali i u plug-in izdanju. Prvi model koji bi koristio 1,8 E-Tech bi trebalo da bude treća generacija Dacije Duster, a ovaj sklop trebalo bi da se nađe i kod rumunske perjanice – Bigstera.

AutoRepublika 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Prvo trend Downsizing-a a sad lupaju kubike ko da im je ćaća ostavio… Ovaj motor razumijem u Koleosu ali u Dusteru ne razumijem…

Branko

Zato što je u pitanju je agregatni motor: Atkinson, do 4.000 o/min i 100 KS maksimalno. Termodinamički je efikasan kao dizel, ali je takva i specifična snaga.🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane Branko
Dude

Samo Plug-in hibridi, gospodo…u godinama koje dolaze trazice se punjac vise, brzo cemo shvatiti da SUS motori jos uvek imaju sta da kazu, narocito kad na -15C po vejavici moras u redu da cekas na punjac na auto-putu, a grejanje ti zavisi od baterije (koja je na izmaku).

BB

Jest ako bude bilo goriva za kupiti 😉, ili ćeš da imaš furunče kao u „Ko to tamo peva“…

moron

😀😀😀