1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda u prvom polugodištu dostavila više od pola miliona vozila
Škoda u prvom polugodištu dostavila više od pola miliona vozila
4

Škoda u prvom polugodištu dostavila više od pola miliona vozila

230
4
Podelite sa prijateljima:

“Česi” su zabeležili vrlo dobre rezultate u prvih šest meseci tekuće godine.

Škoda je tokom tek okončalog polugođa prihodovala 10,2 milijarde evra, dok je operativni profit iznosio 974 miliona evropskih novčanica, što je rezultat bolji od onog iz prve polovine 2019. godine, odnosno vremena pre korona virusa.

Proizvođač iz Mlade Boleslav je bio posebno uspešan u Rusiji gde je indeksirao rast od 54,3%, Indiji (+31,2%), Istočnoj Evropi (+35%) i Zapadnoj Evropi (30,9%).

Na globalnom planu, Škoda je u prvom polugodištu dostavila 515.300 vozila, što je gotovo 100.000 više jedinica naspram istog perioda prethodne godine.

Izvršni direktor češkog brenda, Tomas Šefer, istakao je da je veoma zadovoljan zabeleženim rezultatima. “Uprkos problemima sa nedostatkom poluprovodnika i pandemijom korona virusa, uspeli smo da ostvarimo bolju prodaju nego li 2019. godine”, naveo je Šefer.

Martin Jan, član UO Škode za prodaju i marketing, uveren je da će ova marka u nastavku godine ostvariti još impresivnije količine isporučenih vozila. “Sa zahuktavanjem prodaje Enyaqa, kao i novom Fabijom, te osveženim Kodiaqom, ovaj impuls postaće još snažniji”, naveo je Jan.

Što se tiče najprodavanijih modela Škode, na čelu liste je Octavia sa 121.000 registracija, čime je ovaj liftbek ubedljivo najpopularniji automobil iz Mlade Boleslav. Sledi ga trio iz SUV game: Karoq (75.500), Kamiq (73.700) i Kodiaq (64.700).

Petoplasirana je Fabia sa 56.600 isporučenih jedinica, dok se za Superb odlučilo 40.100 potrošača širom sveta. Rapid je možda nestao iz većeg dela Evrope, ali i dalje pronalazi put do kupaca u drugim zemljama, pa je tako u prvoj polovini godine prodato 37.900 primeraka.

Scala, čini se, ima slabiju prodaju nego što se očekivalo uz 28.000 dostavljenih komada, dok je električni novitet Enyaq upisao 14.600 registracija na svoj konto. Naposletku, električno izdanje modela Citigo nakupilo je 3.100 prodatih automobila.

AutoRepublika 

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

ko bi rekao da ce scala postati ovako neuspešan model

das auto

Ja, jos na prvom sajmu kad sam je video. Svi nesto odusevljeni, ja bas razocaran. Pricaju o prostoru, ja ipak na zadnjoj klupi nisam uspeo lepo da se smestim. Na mestu vozaca mi opet nije odgovarala. Pogledam cenu i kazem hahaha, bolje dodati malo i uzeti oktaviju. Jednostavno preskupo za ono sto nudi.

Izmenjeno 2 godine pre od strane das auto
Miki

Superb je odlican auto, vozio sam ga nedavno u autorentu, bas sam zadovoljan.

Pomponije

Scala potpuno podbacila.