1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Jazz Crosstar kao začetnik novog trenda kod japanske marke
Honda Jazz Crosstar kao začetnik novog trenda kod japanske marke
1

Honda Jazz Crosstar kao začetnik novog trenda kod japanske marke

200
1
Podelite sa prijateljima:

Honda najavljuje da će i drugi modeli te kuće dobiti varijante sa povećanim klirensom kao što je to slučaju sa Jazzom Crosstar. 

Takeki Tanaka, čovek koji je bio zadužen za nadgledanje i rukovođenje razvoja nove generacije modela Jazz, kaže da će recept primenjen sa krosover varijantom kod ovog automobila biti oproban i sa drugim vozilima tog brenda. „Vidimo potrebu za kompaktnim svestranim vozilima. Ovo je novi trend i u budućnosti ćemo imati varijante koje će ići u tom pravcu“, rekao je Tanaka.

Kada je reč o Jazzu, Tanaka je potvrdio da je bila želja da se privuku kupci koji su zainteresovani za aktivan životni stil. „Kod Jazza postoji veliki opseg kada se govori o starosti kupaca. No, sa Crosstarom smo želeli da budemo privlači onima koji žele da se upuste sa ovim vozilom u manje avanture. Takvi potrošači ne traže ni hedžbek niti sedan, te verujemo da je Crosstar prava mera za te kupce“, rekao je Japanac.

Crossstar se od standardnog Jazza razlikuje pre svega vizuelno – poseduje, naravno, veće odstojanje od tla, drugačiju rešetku, ali i integrisane šine na krove za postavljanje tereta.

Honda se očito priključuje sve većem broju proizvođača koji nude varijante sa uvećanim klirensom, koje jasno koketiraju sa SUV i krosover modelima. Sve je više takvih automobila kompaktnih dimenzija, pa tako Ford nudi Fiestu Active i Focus Active, a trendu se polako priključuju i premijum proizvođači, te je Audi prošle godine predstavio A1 Citycarver.

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj novi Jazz jeste nov, hibrid je (samo to i ništa drugo), veći je „za broj“ od prethodnog, bezbednosno je odlično serijski opremljen (već bazno 10 air bagova), mada očito ima „namernih gafova“ u paketiranju, da bi te naterali na viši paket i da bi na kraju, ako hoćeš i proklete uzdužne krovne šine, došao do ovog Crosstar-a, koji ima tako ljutu cenu (mislim oko 27k u Nemačkoj) , da je to meni prosto neverovatno. Ali, čak i da kažeš „Ma, jebeš krovne šine, može i bez njih, ne treba mi Crosstar, opet je to toliko skupo, odnosno, skuplje od… Pročitaj više »