1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota radi na hibridu sa dizel motorom?
Toyota radi na hibridu sa dizel motorom?
6

Toyota radi na hibridu sa dizel motorom?

524
6
Podelite sa prijateljima:

Japanci ne veruju da su dizelaši rekli svoju poslednju reč.

Prema poslednji novostima koje stižu sa Dalekog istoka, Toyota planira da stvori hibridni pogonski sklop koji bi kao SUS pogonsku jedinicu koristio dizel agregat.

Uopšteno govoreći, hibridni automobili sa dizel motorima su vrlo retka pojava. Ima ih kod Audija i Mercedesa, ali su i tamo na ivici opstanka, mada se recimo i nova generacija C klase nudi sa plug-in hibridom uz dizel motor.

Trač koji stiže iz Japana navodi da je Toyota otpočela dugotrajan proces stvaranja novog dizel motora koji će prigrliti elektrifikaciju, tačnije biće u hibridnom pogonskom sklopu.

Toyota navodno planira da ovaj novi pogon bude u upotrebi i tokom naredne dekade i prvenstveno će ga koristiti “terenci” kao i komercijalna vozila ovog brenda. Tako bi modeli poput Land Cruisera i Hiacea mogli preuzeti ovakav hibridni sklop.

Podsetimo, aktuelni Land Cruiser žestoko se oslanja na dizel agregate, kao i pomenuti Hiace. Stoga ovakve glasine mogu lako biti utemeljene na tačnim podacima koji zapravo stižu iz same Toyote.

Tako bi posle nekog vremena opet videli kombinaciju dizel hibrida na tržištu, nakon što je PSA grupacija prestala da nudi takav sklop. Ne tako davno, Peugeot 508 i Peugeot 3008 koristili su takve pogone, kao i nekadašnji Citroen DS5.

AutoRepublika 

(524)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Po meni to je prirodna kombinacija, ne znam što su izbacili…

Iznogud

Samo dizel! Dok se ja zajebavam sa quadom, primili smo vijest da će zvijezda na dinamo, i sad ja kao vatreni hajdukovac i komsija grobar navijamo za Dinamo , jebem ti neprirodnu situaciju kao dizel i hibrid

Djordje Pesic

Tojota nije do sad radila dizel-elektricne hibride. Koliko sam upoznat, PSA je tu tehnologiju napustila zbog niske pouzdanosti njihovih dizel-elektro hibrida, a verovatno je i nivo prodaje imao neku ulogu u tome. Ako gresim, neka me neko ispravi.

moron

Ja nisam čitao da je taj PSA sistem bio nešto posebno problematičan (znam da sam na jednom britanskom sajtu čitao recenzije vlasnika i ostala mi je u sećanju ocena jednog vlasnika koji je dao najlošiju ocenu i pobrojao sve nedostatke. Tipa: baguje navigacija, ogulila mi se farba sa felne … Čovek je bio nabrojao 20 „nedostataka“ tog tipa. A ni jedan nije imao veze sa hibridnim pogonom. Ali, bio je jako skup za tadašnje vreme. Prosto, bio je veliki cenovni korak da kod 508 SW mk1 ili kod 3008 mk1 predješ sa običnog dizela na taj 4WD hibrid dizel. A… Pročitaj više »

Iznogud

Sjećaš se ti volva i 20k eura za bateriju kod dizel hibrida??? Uštede nema nikakve u komparaciji sa dizelom, puno skuplji, par godina polovan već za 16k€ a nov ooo 60, 20k vise od običnog dizela. A imali smo i priču oko tog 508 hibrida , bili neki kvarovi navodno ali se ne sjećam vise

moron

Bravo !