1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Opel Mokka X na PSA platformi, elektrifikovana i većih dimenzija
Nova Opel Mokka X na PSA platformi, elektrifikovana i većih dimenzija
0

Nova Opel Mokka X na PSA platformi, elektrifikovana i većih dimenzija

188
0
Podelite sa prijateljima:

Prvobitni plan je bio da se koristi GM-ova platforma, ali se na kraju došlo do zaključka da nije dovoljno dobra.

Opel/Vauxhall u Evropi, Buick Encore u SAD, Mokka X tumara putevima od kraja 2012. gdoine. Dobija je „X“ u nazivu nakon lansiranja restilizovane verzije 2016., a sada je došlo vreme za novi model. Novajlija je najpre trebalo da koristi arhitekturu bivšeg Opelovog vlasnika, ali je ona odbačena. Zašto?

Novosti je obelodanio šef Opela, Mihael Lošeler, tokom nedavnog intervjua. Sada, s obzirom na to da je kompanija pod krovom PSA, to znači da ima pristup platformama koje je razvio francuski konglomerat, tako da treba očekivati da naslednik Mokke X iskoristi platformu na kojoj će počivati nova generacija Opel Corse, DS 3 Crossbacka i novog Peugeota 208.

Lošeler je dodao da će se Mokka  X prebaciti na PSA platformu, a jedan od glavnih razloga za to je mogućnost elektrifikacije. On je spomenuo da je razvoj popularnog krosovera privremeno zamrznut, da bi se uradila tranzicija, ali se nastavilo sa hardverom iz Peugeota i Citroena.

Nova Mokka X na scenu treba da stupi tokom 2020., a očekuje se da će biti 30 milimetara duža, što će produžiti i međuosovinsko rastojanje, a samim tim obezbediti više prostora unutar kabinskog prostora. Kao rezultat većeg „otiska“, ne treba se iznenaditi ukoliko se nova generacija repozicionira iznad Crosslanda X, baziranog na 3008.

Još uvek se „vaga“ da li da opciono u ponudi bude pogon na sve točkove, ili da prednji pogon sa Grip Control sistemom bude jedina opcija. Aktuelna Mokka X je dostupna kako s prednjim tako i integralnim pogonom.

Sa električnom Corsom koja na scenu treba da stupi 2020., postoji realna šansa da i Mokka X dobije neki vid elektrifikacije.

 

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments