1. Home
  2. Vesti
  3. Renault nišani Peugeot 3008
Renault nišani Peugeot 3008
5

Renault nišani Peugeot 3008

2.17K
5
Podelite sa prijateljima:

Aktuelni Kadjar položio je oružje pred rivalom iz Peugeota, a u Renaultu se nadaju da će nova generacija doneti preokret.

Renault je ozbiljan sa namerom da novi Kadjar napravi veliki korak napred u odnosu na i dalje aktuelni model. Očekuje se da će potonjem prodaja nastaviti da opada u narednim mesecima, pogotovo što će mu i pridošlica Arkana oteti deo kupaca.

Ukoliko je verovati francuskim kolegama iz automobilskih medija, Renault i dalje ima dva scenarija na stolu u vezi sa premijerom nove generacije SUV-a. Prvi je da će se debi odigrati na jesen ove godine, a drugi, čini se realniji, da će se naredni Kadjar pokloniti publici tokom idućeg proleća, a kao najverovatniji datum predviđa se početak Salona automobila u Ženevi.

Renault se već ozbiljno pojačao otkako je na njegovo čelo stigao Luka de Meo. Doveden je novi dizajner – Žil Vidal, čovek koji je stvorio izgled Peugeota 3008. Sada će mu zadatak biti da nadmaši samog sebe!

Vidal je nedavno komentarisao svoj rad na novom Kadjaru, i iako nije želeo da odaje bilo kakve detalje, kazao je da će kabina izgledati kao otelotvorenje napredne tehnologije. O tome šta to tačno znači trenutno se može samo nagađati.

No, Kadjar 2 pred sobom neće imati nimalo laku misiju. Uostalom, Peugeot 3008 je nedavno osvežen i i dalje ima odličnu prodaju pre svega u Francuskoj. Pored toga, već 2023. godine stiže potpuno nova generacija 3008-ice, te će Kadjar zaista morati dobro da se “oznoji” ukoliko želi da preuzme tron.

Peugeot 3008 pre skorašnje restilizacije

Zato u Renault planiraju da ponude niz interesantnih pogonskih jedinica, ali bez dizelaša. Osloniće se pre svega na agregate 1,3 TCe i potpuno novi 1,2 TCe koji je i dalje pod velom misterije.

Dakle, prvi motor već poznajemo, radi se o bloku koji pored Renaulta koriste i bratski Nissan ali i Mercedes. Kod Kadjara će dolaziti u dve konfiguracije – sa 140 i 160 ks. Uvodna pogonska jedinica bi trebalo da bude 1,2 TCe, odnosno turbo trocilindraš.

Očekuje se da u ponudi bude i klasični hibrid, kao i plug-in hibrid. Ovde će biti značajna razlika naspram Peugeota 3008, koji nudi dve plug-in hibridne postavke, ali i kupci ovde i dalje mogu birati i dizel motor. Kod “lava” nema klasičnog hibrida.

Renault će ispratiti korake Peugeota 3008 i 5008, pa će tako i novi Kadjar dobiti još jednu, veću varijantu sa sedam sedišta. Osim toga, Renaultu se osladio uspeh sa Arkanom, pa će tako i veći brat dobiti kupeoliku verziju. Kupe Kadjar trebalo bi da se pojavi 2024. godine.

Do tada, može se samo potvrditi da je aktuelni Kadjar u potpunosti izgubio bitku sa 3008-icom na domaćem tržištu. U prvom polugođu Renaultov model upisao je u domicilu samo 7.393 registracije, dok je Peugeotov as stigao do čak 31.000 kupaca…

AutoRepublika 

(2165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lep je meni aktuelni Kađar. Lepši od mnogih u toj klasi. Meni.

BB

„Renault nišani Peugeot 3008“: napraviće trocilindraša…

Aleksandar

Kakva je bila prodaja Kađara 2016. godine u odnosu na tadašnji 3008 ? 🙂

Kadjar je iz 2015. godine. Stara je to priča (bez obzira na restajling). 1.3 tce je odličan motor, ali je menjač malo… Treba kupiti automatik.

Renault Terminator

Kuku…pa praviće i čardak SUV kupe Mađar auuuuu,pa ima li kraja sodomi i gomori jbt…

Onaj što ga zgazilo vreme

Do sada je obično Pežo kopirao Reno. Ajde da vidimo obrnuto, ako je to moguće. Sve jedno ove džipaste PSA kante ne vrede pišiva boba. kađar je barem bio „pravi“ džipić. Sad posle „kopiranja“ u zbiru sa Arkanom, biće „klinčić“