1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover radi na performantnom Defenderu?
Land Rover radi na performantnom Defenderu?
0

Land Rover radi na performantnom Defenderu?

228
0
Podelite sa prijateljima:

Čini se da će Defender postati još jedan terenski model koji će dobiti i varijantu orijentisanu kao performansama na asfaltu.

Nije to ništa novo, godinama unazad Mercedes zgrće silan novac na prodaji AMG verzija G klase. Ako mogu Nemci, zašto ne bi mogli i mi – to je verovatno pomislila uprava britanskog proizvođača.

MotorTrend piše da Land Rover trenutno radi na modelu Defender SVR, koji će ujedno biti i kruna ponude kod nove generacije. Iako je LR nedavno predstavio Defender sa V8 agregatom, kod ovog najpotentnijeg izdanja neće koristiti sopstvenu pogonsku jedinicu. Umesto toga, opredeliće se za motor iz BMW-a.

I to ne bilo koji, već 4,4-litarski V8 koji je našao primenu u brojnim performantnim modelima sa značkom plavo-belog propelera. Glasine kažu da bi Defender SVR trebalo da raspolaže sa oko 610 ks, što je svakako mamutska brojka i ozbiljno unapređenje naspram Defendera V8. Potonji isporučuje 525 ks i 625 Nm, što je dovoljno da pogura ovaj terenac do „stotke“ za 5 s, dok je maksimalna brzina 240 km/h.

Dakle, sa još snažnijim motorom trebalo bi očekivati i bolje performanse od Defendera. Još uvek nije zvanično potvrđeno da je takvo izdanju uopšte u razvoju, ali ukoliko jeste premijeru bi mogli videti već naredne godine.

Kako će Defender SVR biti krunski dragulj Land Rovera, u skladu sa tim će biti i cena koja će sigurno biti viša za minimalno 20.000 evra u odnosu na standardni model sa V8 agregatom.

AutoRepublika 

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments