1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota Aygo stiže u septembru?
Nova Toyota Aygo stiže u septembru?
1

Nova Toyota Aygo stiže u septembru?

1.04K
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski hečbek iz A segmenta je u finalnom delu razvoja. 

Toyota je pri kraju sa mukotrpnim procesom stvaranja novog vozila. Za razliku od mnogih drugih brendova koji okreću leđa klasi najmanjih automobila, japanski brend ostaje veran ovoj niši. Šta više, veruju da će Aygo imati ogroman značaj za njihov evropski portfolio.

Oni vide Aygo kao uvodni model u gami, odnosno pre svega automobil namenjen mladim kupcima koji ne mogu da potroše više novca za recimo malo veći Yaris. Stoga je Toyota odbacila mogućnost hibridizacije hečbeka, jer je cilj da se zadrži pristupačna cena ovog mališana.

Toyota planira da ostvaruje 1,5 miliona isporuka na godišnjem nivou u Evropi do 2025. godine. Vrlo ambiciozan plan, s obzirom na to da su 2019. godine ovde upisali skoro 750.000 registracija.

Kako bi došli do ove brojke, u Toyoti će se osloniti na uspeh tri modela: Aygo, Yaris i Yaris Cross. Sva tri vozila koriste istu platformu, a cilj je da japanska marka broji više od pola miliona prodatih jedinica ovih vozila na godišnjem nivou. Zbog toga su i preuzeli fabriku u Kolinu u Češkoj, koju su nekada delili sa PSA grupom. Tako da proizvodnja Yarisa za Evropu neće više biti locirana samo u Valensijenu u Francuskoj, već i u pomenutom češkom pogonu.

Svakako, Toyota je vrlo blizu predstavljanja nove generacija modela Aygo. Neki strani mediji veruju da bi se to moglo odigrati već u septembru, no svakako ćemo ovaj heč videti pre isteka ove godine.

AutoRepublika 

(1041)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Tile

koliko se secam, razmatrali su cisto el.verziju, steta sto nista bez crosover look-a, tako ocekivano, mozda u buducnosti kroz eko i bezbednosne norme uspeju progurati i monster truck u javni saobracaj