1. Home
  2. Vesti
  3. BMW priprema zaseban M model!
BMW priprema zaseban M model!
1

BMW priprema zaseban M model!

192
1
Podelite sa prijateljima:

Sasvim je moguće da će biti elektrifikovan.

BMW M će verovatno pratiti smer koji ima Mercedes-AMG, što znači da možemo očekivati zaseban model, koji bi poslužio kao perjanica divizije. Male su šanse da će reč biti o nečemu tako ekstremnom kao što je One sa F1 motorom, što je svakako dobro s obzirom na veoma problematičan projekat trokrake zvezde. Očekuje se da dragulj na M kruni bude različit u odnosu na modele sa čuvenom oznakom. Mada nije zvanično potvrđen za sada, šef M odeljenja je sugerisao da će se to desiti pre ili kasnije.

Govoreći na Salonu automobila u Los Anđelesu, Markus Flaš je dao interesantnu izjavu vezanu za M perjanicu: „Mogu da zamislim lansiranje zasebnih M modela. Sviđa mi se ta ideja i mislim da ćemo uraditi nešto po tom pitanju. „ On je dodao da ne mora po svaku cenu da se radi o superautomobilu sa središnje pozicioniranim motorom, ali o kojoj god formi da se radi, ona mora da se izdvaja iz gomile.

Flaš takođe nije isključio mogućnost da ide s drugačijom formom u odnosu na Vision M Next koncept, a na pitanje da li bi to mogao da bude SUV, odgovorio je: „Ne znam… Odnosno znam ali neću to još da kažem.“

Dakle, sasvim je jasno da M divizija priprema nešto, ali isto tako, ne treba očekivati bilo kakvu serijsku verziju pre 2021.

Šef M odeljenja je obelodanio da nismo daleko od elektrifikovanog M modela, ali to ne mora nužno da znači da će i eventualni zaseban primerak takođe posedovati hibridni pogon, kao što je slučaj s Vision M konceptom. Da podsetimo, studija poseduje elektrifikovani četvorocilindarski motor sa 600 ks. Do „stotke“ ubrzava za tri sekunde, uz maksimalnu brzinu od 300 km/h. Baterijski paket takođe omogućava čisto električnu autonomiju od 100 kilometara.

Bez obzira da li će zaseban M model biti serijska verzija Vision M koncepta, ostaje da se vidi, ali svakako jedva čekamo da vidimo nešto interesantno iz M garaže.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments