1. Home
  2. Video
  3. Uskoro nam stiže i Ford Bronco Shelby? (VIDEO)
Uskoro nam stiže i Ford Bronco Shelby? (VIDEO)
2

Uskoro nam stiže i Ford Bronco Shelby? (VIDEO)

299
2
Podelite sa prijateljima:

Posle višemesečnog čekanja zbog epidemije novog korona virusa i nestašice delova, to jest deficita isporuka od strane dobavljača, Ford Bronco je ovih juče zvanično počeo da pristiže u izložbeno-prodajne salone. Američki proizvođač vozila kaže da je već primio preko 250 hiljada naduržbina, i da će mu biti potrebno najmanje dve godine da isporuči tako veliki broj jedinica, a dok se proizvodnja obavlja punom parom, sve oči su usmerene u ponudu koja je više nego skupa ovih dana.

Naime, ukoliko već niste rezervisali svoj primerak i želite da kupite neki u slobodnoj prodaji, budite spremni izdvojiti i do sto hiljada „zelembaća“ ili skoro tri puta više nego što je fabrička cena. Ali Bronco je u centru pažnje iz još jednog razloga, a to je podatak da ćemo uskoro verovatno videti i njegovo izdanje sa oznakom Shelby.

Kao što je poznato, firma Shelby American je verovatno najpoznatiji tjuner Fordovih četvorotočkaša, a u svojoj ponudi trenutno nudi razne verzije modela Mustang i onih iz F Serije. Do informacije da će im se uskoro pridružiti i Bronco, došli smo preko kanala Bronco Nation na društvenoj mreži YouTube.

Na toj virtuelnoj platformi je postavljen video snimak, gde se vidi kako prvi čovek firme Geri Paterson vozi novi Shelby GT500SE sa 760 konjskih snaga zajedno na stazi sa profesionalnim vozačem Šelbijem Halom za volanom modela Bronco. Hal uspeva da pobedi tako što je koristio terenske prečice, a nakon trke Paterson mu kaže kako bi „Shelby American trebao da se pozabavi ovim terencem“.

Naravno, lako bi bilo reći da je cela priča samo „novinarska patka“, i da je nastala da bi se zavarala javnost, ali kada znamo u kolikoj popularnosti Bronco trenutno uživa, teško je poverovati da i Shelby neće želeti da ukrade svoj deo kolača. Ford je ranije najavio da nema u planu verziju sa osam cilindara, zbog strogih zakona po pitanju izduvnih gasova, pa se serijski model nudi samo sa turbobenzinca s četiri i šest cilindara. To možda i ne bio problem da ključni rival Jeep Wrangler ne nudi 6,4-litarski motor i čini nam se da bi odgovor iz ove tjuning kuće zapravo bio i očekivan.

Ali Shelby će svakako imati veliku konkurenciju ispred sebe. Firma Hennessey je već najavila Bronco V8 sa 758 „grla“ i cenom od čak 225 hiljada dolara, dok će veliki Saleen predstaviti moderno izdanje verzije koja je slavila na čuvenoj trci Baja 1000 tokom sezone iz 1971. i 1972. godine.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Ali kako su uboli sa ovim Bronkom! Ajde motor i sve ispod haube, no dizajn im je savršen.

s mile

i PR služba, radi full time