1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Skroller unosi revoluciju u svet električnih trotineta (VIDEO)
Skroller unosi revoluciju u svet električnih trotineta (VIDEO)

Skroller unosi revoluciju u svet električnih trotineta (VIDEO)

583
1
Podelite sa prijateljima:

Takozvani „mikroprevoz“ bi mogao biti solucija za saobraćajne gužve u zagušenim metropolama, uz značajan doprinos ekologiji. Međutim, kada je reč o električnim skuterima, do sada se niko nije ozbiljnije posvetio bezbednosti. Stvari pokušava da promeni španski „startap“, Skroller.

Skroller nije model električnog trotineta, već naslon za leđa, koji može da se primeni na svakom vozilu tog tipa. Reč je o pojasu, poput onog u automobilima, koji u ovom slučaju, sem što služi kao podrška telu, doprinosi boljoj kontroli nad vozilom, uz neke druge beneficije.

Ukoliko sve bude išlo po planu, prvi Skrolleri će biti isporučeni u decembru. Ovaj gedžet iliti „asesoar“ obećava da će napraviti revoluciju u oblasti vožnje električnih trotineta, od načina na koji telo pronalazi balans i oslobađa mišiće napetosti, kako u leđima tako i rukama, pa do pružanja bolje kontrole nad vozilom, pa čak i vožnju „bez ruku“.

Naravno, ovo poslednje ni u kom slučaju ne preporučujemo, ali je dobro znati da postoji „opcija“.

Skroller je zaista sjajno minimalističko rešenje. On se kači na skuter, a zatim se pritiskom na dugme oslobađa pojas. Dužina se podešava, tako da svako može da pronađe idealnu poziciju. U slučaju nezgode, Skroller se otključava i oslobađa kaiš radi preveniranja povreda. Tu su i jastučići, koji štite leđa i naginjanje čine komfornijim.

Napravljen od nerđajućeg čelika, Skroller je male mase i visokog kvaliteta, dizajniran tako da prija oku. Biće dostupan u različitim kolor kombinacijama.

Inače, proizvod je testiran kako u laboratoriji, tako i u realnom saobraćaju, i to u matičnoj Španiji, Nemačkoj, Australiji i Rusiji. Kažu da kada jednom vozite električni trotinet sa Skrollerom, to više nećete raditi bez njega.

AutoRepublika

(583)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Najpre ide „bez ruku“, a posle i „bez zuba“ 🙂
Iskreno, mislim da ovo neće rešiti osnovne konstrukcione „probleme“ e-skutera koji, ako se zanemare, mogu da se veoma negativno odraze na pitanje bezbednosti ( 1. mali Wb; 2. mali točkovi i 3. zaustavni put u slučaju forsiranog kočenja kod verzija bez prednje kočnice ).