1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za BMW i3 u Australiji
Kraj za BMW i3 u Australiji
0

Kraj za BMW i3 u Australiji

129
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi moderni EV plavo-belog propelera uskoro će nestati sa australijskog tržišta.

Kako pišu tamošnji automobilski mediji, poslednji primerci ovog modela biće isporučeni u narednim nedeljama kupcima u Sidneju, i nakon toga dolazi i zvanično kraj karijere za i3 u ovoj zemlji.

BMW revidira svoju gamu u Australiji, i ne vide dalju potrebu da nude i3 u toj državi. Umesto električnog mališana, u ovom segmentu osloniće se na uspeh baterijskih SUV modela poput iX3 i iX, a trebalo bi da ponude i limuzinu i4.

Nedavno je stigla slična informacija i iz SAD, gde se takođe navodi da će i3 uskoro nestati iz ponude i u tom delu sveta. Čini se da BMW polako sužava globalnim plasman ovog električnog vozila, u korist novijih i ujedno prestižnijih modela.

Poznato je da bavarski brend nije u potpunosti zadovoljan kako je tekla karijera i3. Iako se očekivalo da će napraviti “bum”, na početku nije bilo tako, pa je samim tim i BMW značajno usporio i izmenio sopstvene planove u vezi sa elektrifikacijom.

Ipak, u poznijem delu tržišnog života i3 je počeo da beleži daleko bolje prodajne rezultate, pogotovo u Evropi. Stoga i odluka BMW-a da ga održi u životu sve do 2024. godine, jer očito da nemaju adekvatnu zamenu u segmentu malih električnih gradskih automobila.

BMW je u oktobru prošle godine ubeležio veliki jubilej – 200.000 proizvedenih primeraka modela i3. Za takav poduhvat bilo mu je potrebno skoro sedam godina, jer je pomenuti automobil stupio na tržište još 2013. godine.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments