1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale – planira se godišnja proizvodnja od 100.000 primeraka
Alfa Romeo Tonale – planira se godišnja proizvodnja od 100.000 primeraka
2

Alfa Romeo Tonale – planira se godišnja proizvodnja od 100.000 primeraka

1.61K
2
Podelite sa prijateljima:

Alfin SUV model stiže kao uvod u novu ofanzivu italijanske marke.

Brend iz Milana je po ko zna koji put u velikoj krizi. Novo rukovodstvo pod upravom Stellantisa ima za cilj da preporodi posrnulog proizvođača.

Prvi u nizu noviteta biće Tonale, koji je zapravo model prethodnog menadžmenta Alfe Romeo. No, iako je bilo planirano da se ovaj SUV nađe na tržištu ranije, zvaničnu premijeru dočekaćemo tek u februaru naredne godine, na idućem Salonu automobila u Ženevi.

Razlog za kasniji debi jeste nezadovoljstvo gospodina Imparata, odnosno novog šefa Alfe, sa ovim automobilom, pre svega sa plug-in hibridnim izdanjem. Izvršni direktor italijanske marke nije odobrio početak prodaje ovog SUV-a zbog loših performansi celog sklopa.

Razvojno odeljenje marljivo radi da unapredi hibridni Tonale, a sada stižu i zvanični podaci iz Italije da će prodaja noviteta otpočeti u junu 2022. godine.

Italijanski automobilski mediji prenose nezvaničnu informaciju do koje su navodno stigli od komponentaša koji sarađuju sa Alfom, da je plan da Tonale ima godišnju proizvodnju od oko 100.000 primeraka!

Ovo je vrlo velika brojka za tu marku, s obzirom na to u kakvom je katastrofalnom stanju prodaja Alfe u ovom trenutku. Prošle godine, brend sa Apeninskog poluostrva je prodao na globalnom nivou oko 35.000 vozila… Pre dve godine isporučeno je 54.000, a 2018. 83.000 automobila…

Dakle, Tonale će doneti ogroman korak napred za Alfu, ukoliko se ova predviđanja zaista i obistine. Tako će ovaj SUV odmah nadmašiti Giuliettu, koja tokom svoje karijere nikada nije prešla 100.000 registracija na godišnjem nivou.

Tonale će biti globalni model i Alfa planira da ga ponudi i na svim “interesantnim” tržištima van Evrope. Ovaj SUV biće elektrifikovan, i prema najavama iz medija sa druge strane Jadrana biće dostupan samo sa benzinskim motorima uz ispomoć blagog hibrida, te u plug-in hibridnoj varijanti.

Nakon Tonalea Alfa će plasirati još jedan krosover, no taj model biće smešten u B segment i umesto plug-in hibridne verzije imaće potpuno električno izdanje.

AutoRepublika 

(1608)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

aj’ da vidimo i to…

Dude

Planirali da prepakuju Fiat 500X…pa naisli Francuzi i sad moraju da uzmu Peugeot 2008 za osnovu.
Situacija je „Daj sta das“, Alfa ima jos 10 godina fore, a posle adio.