1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen i Tesla – sultan umesto sultana
Volkswagen i Tesla – sultan umesto sultana
1

Volkswagen i Tesla – sultan umesto sultana

178
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen bi poput popularnog Iznoguda da postane “sultan umesto sultana”, i da skine Teslu sa EV trona.

Daleko lakše reći nego li učiniti, jer u ovom trenutku američka marka je daleko ispred konkurencije na polju električnih automobila i ne pokazuju znakove posustajanja. Volkswagen planira da do 2025. godine postane brend sa najviše prodatih električnih vozila na godišnjem nivou.

To znači da žele da ostave iza sebe i Teslu. Dalje, Nemci planiraju da baterijski automobili do 2030. godine čine 50% njihove godišnje prodaje.

Dakle, vrlo ambiciozni ciljevi, pogotovo ako sagledamo da su električni modeli prošle godine imali udeo u prodaji ove kompanije od celih 3%.

Koliko je realno da Volkswagen pretekne Teslu pokazaće vreme. Trebalo bi imati u vidu da je Tesla nedavno ostvario rekordnu prodaju u drugom kvartalu ove godine sa 201.250 isporučenih jedinica.

Na to treba dodati da je otpočeo proces primanja narudžbina za Model Y u Evropi, kao i da će uskoro biti završena izgradnja fabrike Tesle pokraj Berlina, što će dodatno uvećati broj dostavljenih vozila na Starom kontinentu.

Naravno, tu su i Teslini noviteti poput Cybertrucka i Roadstera, što sve čini velikim izazovom da se pretekne ovaj brend na mestu lidera u EV segmentu.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Legendarna epizoda legendarnog Iznoguda je glasila Kalif namjesto Kalifa.🤪