1. Home
  2. Vesti
  3. Detalje o budućnosti Fiatove Pande saznajemo 8. jula?
Detalje o budućnosti Fiatove Pande saznajemo 8. jula?
1

Detalje o budućnosti Fiatove Pande saznajemo 8. jula?

201
1
Podelite sa prijateljima:

Na velikoj konferenciji Stellantisa biće reči o mnogo toga, a italijanske kolege veruju da će biti predstavljeni planovi u vezi sa narednom Pandom.

Panda godinama unazad dominira u evropskom A segmentu, dok je na matičnom tržištu ubedljivo najpopularniji model. No, čini se da su i za ovaj automobil na pomolu velike promene.

Prema nekim glasinama, iduća iteracija Pande će značajno porasti u svim pravcima, tako da će se naći negde na granici A i B segmenta, ali da će zadržati “kutijast” izgled, kako bi se dobilo što više prostora u kabini.

Još 2019. godine italijanski proizvođač predstavio je na Salonu automobila u Ženevi koncept Centoventi. Ovaj model predstavljao je uvod u budućnost Pande, i prema najavama koje stižu sa druge strane Jadrana, Fiat će se značajno ugledati na pomenuti model pri stvaranju buduće generacije svog bestselera.

To bi značilo da će nova Panda biti dostupna isključivo kao električni četvorotočkaš. Za koju opciju će se rešiti Fiat ostaje da se vidi. Možda se preuzme pogonski sklop predstavljen kod električnog izdanja modela 500, a možda se i okrenu CMP platformi nekadašnje PSA grupacije.

Ukoliko pribegnu potonjoj opciji, to znači da postoji šansa da i SUS motori ostanu u ponudi, jer CMP arhitektura omogućava pristup i tradicionalnim termičkim agregatima.

Bilo kako bilo, nova Panda neće se naći na tržištu pre 2024. godine, mada se čini da je 2025. godina realniji datum za narednu generaciju.

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Joj sto me nervira ovaj fiat. Ma predstavite je 2030…ccc u pm. Toliko zapostavili Fiat radi Jeepa, to je dno dna