1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Gladiator uskoro i sa V8 motorom
Jeep Gladiator uskoro i sa V8 motorom
0

Jeep Gladiator uskoro i sa V8 motorom

162
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje novog terenca Ford Bronco je donekle zateklo dosadašnjeg lidera u kategoriji, model Jeep Wrangler donekle na spavanju. Terenska divizija korporacije Fiat-Chrysler verovatno jeste očekivala da će Bronco privući određeni broj kupaca, ali verovatno nije ni sanjala da će ih biti preko 200 hiljada, pre nego što ijedan model siđe sa proizvodne trake. Bronco se pokazao sposobnijim i moćnijim, posebno sa opcionim turbobenzincem sa šest cilindara, ali se Wrangler vratio u velikom stilu.

Samo nekoliko dana nakon prezentacije Fordovog rivala, svetlost dana je ugledao Wrangler sa V8 motorom i cenom od preko 75 hiljada američkih dolara. Postalo je jasno da nikako nije namenjen masovnoj proizvodnji već isključivo za hvalisanje u stilu „moj tata je jači od tvog“, pošto mu Bronco opet gleda u leđa, po pitanju snage motora.


Kao što je poznato, na tržištu postoji i Wranglerova verzija pikap kamioneta koja se zove Gladiator i bilo je samo pitanje dana kada će se veliki 6,4-litarski benzinac naći i pod njegovom haubom. Kako prenose kolege sa sajta „Muscle Cars & Trucks“, jedan od menadžera divizije Jeepa, čovek po imenu Brendon Džrimus je potvrdio u razgovoru sa novinarima da je samo pitanje dana kada ćemo videti Gladiator sa osam cilindara.

Ovaj menadzer nije bio konkretan, to jest nije decidno potvrdio da je reč o 6,4-litarskomg agregatu (ili kako Amerikanci vole da ga oslavljavaju kao „392 kubna inča“), ali kako je on dostupan u Wrangleru, samim tim je veoma verovatno da ćemo ga videti i u ovom pikap kamionetu. U slučaju terenca razvija 470 konjskih snaga i maksimalnih 637 Nm obrtnog momenta i u stanju je da ubrza od nule do 100 km/h za samo 4,5 sekunde.

Džrimus dodaje da je interesovanje javnosti za Wranglerom V8 ogromno i da nije retkost da privuče potencijalne kupce da posete izložbeno-prodajni salon i na kraju izaberu neki terenac sa četiri ili šest cilindara. I ne samo to, već je veliki broj samostalnih kompanija počeo da pruža modifikacije za „392“ pa samim tim je realnost takva da je Gladiator s ovim pogonskim sklopom potpuno logičan potez.

Njegova premijera bi mogla da usledi već narednog meseca na predstojećem salonu automobila. Ostaje nam jedino da vidimo da li će ovaj pikao kamionet pratiti strategiju Wranglera i uskoro ponuditi i hibrid s nalepnicom 4xe, a zatim i na pitanje na koje svi želimo da vidimo odgovor – hoće li Ford uzvatiti udarac?

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments