1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra Leon menja Renault Megane RS u francuskoj žandarmeriji
Cupra Leon menja Renault Megane RS u francuskoj žandarmeriji
2

Cupra Leon menja Renault Megane RS u francuskoj žandarmeriji

365
2
Podelite sa prijateljima:

Francuske policijske snage za brze intervencije su početkom jula vršile testiranja sportskih automobila s ciljem sticanja utiska o tome koji model bi bio najpodesniji da nastavi ili započne karijeru u ovom delu ministarstva unutrašnjih poslova. Tri modela su bila u igri, i to: Alpine A110, Renault Mégane RS i Cupra Leon. Ako je za verovati glasinama, španski model je prišao najbliže srcima persona koje odlučuju o javnoj nabavci za potrebe galske žandarmerije, a veruje se da je presudna bila ponuda karavanske verzije hot heča s Pirineja.

Renault Mégane III RS će uskoro biti povučen iz jedinice za brze intervencije, ali još uvek ostaje otvoreno pitanje koji automobil će naslediti i model Subaru Impreza WRX?

Iz potpuno razumljivih, patriotskih razloga, mnogi Francuzi su se ponadali da će videti domaći automobil u rukama svoje policije, a poseban favorit je u tom smislu bio model Alpine, posebno zato što je nekada davno A310 iz iste kuće, već služio „momcima u plavom“. Kako prenose kolege s portala Revue Automobile, to će ipak biti Leon Cupra, koja se proizvodi u Španiji, odnosno u istoj državi u kojoj se sklapa i pomenuti Megane RS.

Ostaje da se vidi da li su glasine tačne i ako jesu, koji model konkretno će biti izabran za potrebe službe u žandarmeriji. Šuška se da je već naručeno sedamnaest primeraka karavanskog izdanja Cupre Leon, dakle sa ST oznakama. Što se tiče sedana, i on će verovatno biti iz Cupre, ali koji motor će korisiti, ostaje misterija za sada.

Što se nas tiče, možemo da podsetimo da Cupra Leon postoji kao plug-in hibrid (245 konjskih snaga), u kojoj varijanti koristi turbobenzinski motor 1.5 TSI, ali i u verziji koja pod haubom krije 2.0 TSI motor s 310 konjskih snaga, ali bez asistencije elektromotora.

AutoRepublika

(365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ništa renol?

D_C

Nemaju visokoperformantni karavan. To je ono sto srecu kvari 🙂