1. Home
  2. Vesti
  3. Ko vlada evropskim premijum segmentom?
Ko vlada evropskim premijum segmentom?
7

Ko vlada evropskim premijum segmentom?

1.69K
7
Podelite sa prijateljima:

Otkrivamo koji brend je lider po prodaji u dosadašnjem delu 2021. godine.

Na osnovu rezultata za period od januara do maja tekuće godine iz zemalja EU, EFTA i Velike Britanije najprodavanija marka iz ove tržišne niše jeste BMW. Bavarci su upisali 305.829 registracije i suvereno vladaju segmentom.

Na drugom mestu jeste veliki rival iz Štutgarta – Mercedes sa 292.160 isporučenih vozila tokom prvih pet meseci ove godine. Podijum je zaokružio još jedan nemački proizvođač – Audi. Marka sa četiri prstena dostavila je nešto više od 275.000 automobila.

Svi ostali premijum proizvođači su daleko od vodeće trojke. Švedski Volvo je uspeo da proda 137.539 četvorotočkaša, dok je Mini došao do 75.697 kupaca. Land Rover je daleko uspešniji deo JLR grupe sa 61.201 isporučenom jedinicom naspram Jaguarovih 19.506.

Porsche je od januara do maja našao put do 30.895 potrošača i predstavlja još jedan pokazatelj da Nemci suvereno vladaju premijum klasom.

Stellantisove premijum uzdanice moraće mnogo toga da promene ukoliko žele da ostvare veći uspeh na tržištu. DS je upisao 16.663 registracije, a Alfa Romeo svega 10.968. Ni Lexus ne uspeva da se nametne evropskim kupcima, jer se samo 19.492 odlučilo da potroši novac na kupovinu nekog automobila ove japanske marke.

Sasvim je jasno da će na podijumu ove godine biti isti brendovi kao i prethodne. Ostaje da se vidi ko će biti na pobedničkom postolju, jer se do kraja godine može mnogo toga promeniti, pa da Mercedes preotme tron BMW-u.

AutoRepublika

(1690)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Koji je smisao premijuma ako su serije veće od „velikoserijskih“. Škoda se razbija od prodaje, pa je vozila te marke ipak dvostruko manje na ulicama od Merca i BMW-a. Premijum koji je na svakom koraku više nije luksuz već stnadard, pa cene nisu opravdane.

Boris

Kakve veze premium ima sa brojem prodatih vozila? 🙂 Ocigledno da narod ima novca da plati skup auto…

TheStig

Zvezdane izvini, kojom metodom si ustanovio da je Škodinih vozila manje od BMW i Mercedesa? Ja bih rekao da je Skodinih vozila ponajviše. Koja konkretno sredina?Za Beograd govoriš? Opet veliki sio BMW i Mercedesa su polovna vozila, uvezena iz EU.

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Multilink seleni

Neće biti da Skode ima mnogo, jer Skoda nema multilink odzada i zato ima slabu prodaju. KILL i Ford automobila ima najviše, jer poseduju multilink odzada

Cuore sportivo

Audi vazda treci. U evropi dobro stoji, u USA i kini dosta kaska za ovim dvojcem
Bmw u zadnje vrijeme se toliko priblizio mecki, evo preso je nakratko prvi put otkako ovo detaljno pratim, al nema sanse da tako bude i na kraju godine, a samo to je bitno. Mecka je broj 1 i tako će uveijk i da bude.

Zsphere

Od 1999 pa negdje do 2016-17 BMW je ispred Mercedesa po prodaji.

Cuore sportivo

Ma kakav bmw