1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota u Velikoj Britaniji rasprodala GR86 za 90 minuta
Toyota u Velikoj Britaniji rasprodala GR86 za 90 minuta
2

Toyota u Velikoj Britaniji rasprodala GR86 za 90 minuta

565
2
Podelite sa prijateljima:

GR86 je prosto „planuo“ na Ostrvu. 

Toyota je još ranije najavila da će GR86 biti dostupan u Evropi vrlo kratko – svega nekoliko godina, kao i da je proizvodni kapacitet na godišnjem nivou vrlo ograničen. Stoga ne čudi previše ovako velika pomama za japanskim sportistom.

Toyota je navela da je kompletna flota namenjena britanskim kupcima rasprodata za manje od 90 minuta otkako je otvorena knjiga porudžbina. Vrlo zanimljivo, jer GR86 nije neki jeftin automobil. Šta više, početna cena u Velikoj Britaniji mu iznosi celih 30.000 funti!

Ono što nismo saznali od Japanaca jeste koliko je tačno automobila bilo predviđeno za potrošače na pomenutom tržištu, te se o tome, bar za sada, može samo nagađati. Prethodna generacija, GT86, našla se znatno duže na tržištu, a tokom svog života je uspela da prikupi nekih 7.500 registracija na Ostrvu.

Novi GR86 neće biti dugo dostupan među Evropljanima. Toyota je potvrdila da će prodaja modela GR86 u ovom delu sveta trajati svega dve godine. Razlog je vrlo jednostavan – pomenuti sportista neće biti u stanju da ispuni nove bezbednosne norme koje se spremaju u Evropi.

Japanci su objasnili da bi zarad ispunjavanja novih regulacionih zahteva GR86 morao da prođe kroz ozbiljne promene, koje im se definitivno ne isplate. Stoga će Toyota povući ovaj model sa Starog kontinenta već 2024. godine.

AutoRepublika 

(565)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
krkan

Ajd neka ga probaju rasprodati za 90 minuta u Hrvatskoj, lako je prodat auto imućnim građanima zapadnih zemalja, podvig bi bio prodati te iste aute balkanskoj sirotinji.

TheStig

Gr 86 nije skupocjen automobil. Cijena mu je na nivou dobro opremljenog golfa gti. A kod nas golfova gti i R-ova ima na svakom cosku.