1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis 8. jula predstavlja strategiju za elektrifikaciju
Stellantis 8. jula predstavlja strategiju za elektrifikaciju
0

Stellantis 8. jula predstavlja strategiju za elektrifikaciju

179
0
Podelite sa prijateljima:

Novonastala kompanija će 8. jula održati konferenciju za javnost gde će predstaviti planove za elektrifikaciju čitavog portfolija brendova. 

Stellantis će otkriti strategiju za dalje unapređivanje marki koje čine ovu grupaciju, pre svega kroz elektrifikaciju. Ipak, ovo će biti samo prve informacije u vezi sa daljim planovima na ovom polju, kompletna „putanja“ biće otkrivena krajem tekuće ili početkom iduće godine.

Rukovodstvo franko-italo-američkog diva će 8. jula otkriti i gde će biti locirane nove fabrike za proizvodnju baterija. Podsetimo, već je saopšteno da će se jedna nalaziti u Duvrenu u Francuskoj i druga u Kajzerslauternu u Nemačkoj. Koliko novih pogona Stellantis planira još nije poznato, ali kruži glasina da će bar po jedna fabrika biti locirana u Italiji i SAD.

Cilj je da prva dva pogona baterija proizvode ukupan kapacitet od 50 gWh, no ambicije se ne zaustavljaju tu, jer bi 2025. ova kompanija trebalo da ukupno proizvodi 130 gWh i 250 gWh 2030. godine.

Očekuje se da uprava saopšti i detaljnije planove u vezi sa novim platformama koje će biti osnova „novog talasa“ električnih modela. Reč je o STLA arhitekturama (njih četiri), te će 2023. godine stići STLA Medium i STLA Large. Ove mehaničke baze biće temelji za buduće automobile iz C/D (Medium) i D/E (Large) segmenta.

U međuvremenu, Stellantis želi da utrostruči ovogodišnju prodaju baterijskih automobila naspram rezultata ostvarenih tokom prethodne godine. Do 2025. godine, cilj je da čak 98% evropske game Stellantis bude elektrifikovano, dok će taj procenat za američki portfolio biti nešto manji – 96%.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments