1. Home
  2. Vesti
  3. Kako izgleda bazni Peugeot 308?
Kako izgleda bazni Peugeot 308?
20

Kako izgleda bazni Peugeot 308?

1.93K
20
Podelite sa prijateljima:

Francuski hečbek jedan je od najvažnijih ovogodišnjih noviteta i evo šta nudi u osnovnom trimu. 

Puno je novih vozila koja u baznom paketu opreme nude tzv. „klot“ varijantu, što se ne može reći za najsvežiju generaciju Peugeota 308. Interensantno je da je uprava galskog „lava“ rešila da osnovna varijanta heča dolazi u vrlo atraktivnoj zelenoj boji koju zvanično nazivaju Olivine Green. Podsetimo, nova 308-ice je i premijerno prikazana upravo sa ovom bojom.

Uvodni trim nosi naziv Active Pack, i u Francuskoj je za ovako opremljen model potrebno izdvojiti 24.800 evra. Ovaj automobil lišen je brojnih hromiranih ukrasa koji se mogu pronaći kod skupljih varijanti, a poseduje i čelične felne od 16 cola uz poprilično vizuelno neuspešne ratkapne.

Vidimo da Active Pack nudi i pojednostavljeni svetlosni potpis u odnosu na prestižnije verzije. Sve u svemu, eksterijer ne izgleda tako siromašno kao što je to slučaj sa nekim od rivala, ali je opet vrlo daleko od onoga što je Peugeot prikazao na predstavljanju nove 308-ice.

S druge strane u kabini, osim nedostatka kvalitetnije kože na volanu i pojedinih ukrasa, zaista sve zaslužuje reči hvale. Peugeot je omogućio digitalnu instrumentalnu tablu od 10 cola (ali bez 3D efekta), dok je povrh centralne konzole postavljen displej od takođe 10 inča za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Kada je reč o motorizaciji, uvodni model koristi trocilindarski turbo agregat, što je već postala norma i u C segmentu, na žalost brojnih zagovornika četvorocilindarskih motora. Ovde je reč o 1,2 PureTech pogonskoj jedinici iz bivše PSA grupacije koja u ovom slučaju dostavlja 110 ks i 205 Nm. Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Zgodno je reći da recimo rivalski Volkswagen Golf 8 u baznom izdanju (u Nemačkoj) nudi trocilindarski motor sa 90 ks i petostepenim ručnim menjačem uz cenu od 20.000 evra. S druge strane, glavni konkurent u Francuskoj Renault Megane, od samog starta nudi četvorocilindarski agregat od 115 ks i staje 22.000 evra…

Peugeot 308 se može pohvaliti impresivnim spiskom opreme za osnovnu verziju. Pored AEB-a, tu su i sistemi za održavanje vozila u traci, detekcija pešaka, zatim opažanje saobraćajnih znakova, parking senzori na zadnjem delu automobila, senzori za kišu, dvozonski automatski klima uređaj, automatsko gašenje svetala…

Dakle, nova 308-ica ima šta da kaže već u početnom paketu opreme. Javnost je za sada vrlo dobro reagovala na novog „lava“ u C segmentu, ostaje da se vidi da li će i prodaja biti podjednako dobra.

AutoRepublika 

(1929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

20 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

I u baznom paketu opreme izgleda odlicno,narocito enterijer.Meni licno vise odgovara rucni menjac od onih kojekakvih ruzica i dugmica.

don

Dizajn volana mi je odvratan, a ni ostalo me ne oduševljava.

Dragan

Megan od 115 konja ima tri cilindra zapremine 1litar. Osnovni 308 ima bolji motor.

Aca.Z

Očigledno, osnovni model nudi puno ali i puno košta u FR. Verovatno će kod nas cena biti nešto niža.

moron

Dobro je ovo za baznjaka.
Uostalom, Golf se bazno nudi sa TSI 95 sa 5MT, ako ne grešim.

don

Fiat nudi tipa u 100ks za koliko ono 18k eura? Ma, ne vrijedi više komentirati….

moron

16 hiljada je kod nas akcijska cena za Tipo Cross.

BB

Neki dan sam gledao 1.4, i ne baš bazni, nego akcijski sa finom opremom, za 12000 evritja… Ali mislio mnda ke čišćenje zaliha do dolaska novog modela

don

Kako tako jeftino? Ovdje nekih 19 pa naviše

moron

Kod sadašnjeg 308 mk2 paket Active ima alu felne, a ovaj Active pack ima ferumske 😀

Slavko

Nije mi lep taj prednji kraj nikako. Tako spusten nekako izgleda kao deo cipele. Zadnji kraj i enterijer tako-tako. 208 i 2008 su meni licno, mnogo skladnije dizajnirani.
Cena je u skladu sa trendovima.

moron

Meni smeta ovaj novi logo.
Ružan mi i prevelik.

TheStig

Prešli su na politiku koju je prvi počeo VW gdje najslabiji paketi izvana izgledaju kao najobičnije „go.vno“ da izvinete na riječniku. Prednji ovaj kraj sa ovom ružnom jeftinom plastikom koju isto možete naći na dječijim igračkama iz Kine. Meni je ta politika nedopustiva. Bukvalno vas tjera da ili ne kupite auto nikako ili ako je ikako moguće nategnete se za veći paket da ne biste gledali ovu grozotu od osnovnog paketa. I msm da ga je šteta ovakvog prodavati jer bi im išlo na ruku da plijeni paznju po ulici jer u paketu allure izgleda fenomenalno.

BB

Ja bih rekao da izgleda kao zunzara 😜😂

don

Šta OŠ, sve to dobiješ za bagatelnih 25 000 eura.🤪

moron

Znaš neka savremena kola koja u baznoj opremi spolja i iznutra izgledaju „Vauuuu“?

TheStig

Znam. Aston Martin 😂 Šalu na stranu. Mazda 3 u osnovnom paketu nije ni blizu „grozota“ u odnosu na najjaci paket kao sto je golf basic u odnosu na top line pakete ili ovaj 308. Doduše golf 8 nisam zagledao ali znam da je bilo prevalentno na 6ici i 7ici u toj mjeri da nisi mogao da ne vidiš čak iako ne gledaš. Odmah epilepsiju dobiješ 🤪

don

Sta bi na servisu?

TheStig

Sutra servis, ima do Tešnja da se ispleglam buljeći ima li gdje radara 😅

don

Fiat tipo , alfa djulija, stelvio…sto pitaš?