1. Home
  2. Vesti
  3. Kelenijus pričao o planovima Mercedesa
Kelenijus pričao o planovima Mercedesa
0

Kelenijus pričao o planovima Mercedesa

127
0
Podelite sa prijateljima:

Dugoročno posmatrano, nemački premijum proizvođač automobila, kompanija Mercedes-Benz ima veru u dobru perspektivu kineske privrede i nastaviće s ulaganjima na najvećem svetskom tržištu novih četvorotočkaša. Ovo je s javnošću podelio najviše pozicionirani rukovodilac švapske grupacije, izvršni direktor Ola Kelenijus.

On je na sastanku gde se okupila uprava grupe Mercedes-Benz AG, kazao: „Imamo jasnu strategiju, nastavljamo s investicijama u Kinu… To je naše najveće tržište, i uopšte je to najveće svetsko automobilsko tržište. Suočavamo se sa više izazova, a i u Kini imamo usporeni ekonomski rast. U Evropi i Severnoj Americi to čini inflacija. Međutim, sve to ne bi trebalo da nas odvrati od dugoprugaškog razmišljanja. Mercedes veruje u Kinu i nastavljamo s investicijama u tu zemlju.“

Tražnja za premijum vozilima zaista opstaje na visokom nivou u Kini. Statistički podaci pokazuju da je Mercedes-Benz u prvom polugođu tekuće godine prodao više od 377 hiljada novih vozila, što je za 6% više no lani. Najveći broj isporučenih vozila je montiran od strane zajedničkog poduhvata s grupom BAIC, a koji ima sedište u prestonici, to jest u Pekingu.

Proizvođač automobila ubrzava tranziciju ka elektromobilnosti i već nudi više baterijskih modela u Kini, uključujući i EQE i EQS. U planu je jačanje ponude i promocijom novih, više naprednih modela. Kelenijus je tom prilikom najavio i promociju noviteta u Minhenu, akcentirajući napredak na polju mogućeg dometa s jednom dopunom baterija, što zbog ćelija, što zbog snižene potrošnje „goriva“.

Mercedes ubrzava istraživačko-razvojne aktivnosti u Kini naglašavajući da tržište pokazuje „inovativnu dinamiku“, reče Kelenijus. Pride je naveo i da tamošnji kupci neguju otvoren um prema novim tehnologijama, iako se pametni elektromobili nameću sve više kao globalni talas. Direktor je dodao i da će kompanija nastaviti da uvodi funkcije koje će biti razvijene s ciljem da se ugodi kineskom kupcu, a da će takva vozila na sva svetska tržišta. Za primer je naveo svoju suprugu kojoj se dopao sistem karaoka u vozilu namenjenom kineskom kupcu. Toliko joj se dopao da je sugerisala, upitala da li će ta funkcija biti ponuđena i za vozila namenjena nekineskim tržištima (nemačkom konkretno).

U međuvremenu, nemački koncern ubrzava radove na izgradnji infrastrukture za dopunu baterija automobila u Kini. Započeo je s gradnjom terminala snage 480 kW i prvi takav punjač u svetu kreće s radom sledećeg meseca u provincii Sečuan, u gradu po imenu Čengdu. U roku od godinu dana će operativne postati i stanice u velikim gradovima, uključujući Peking i Šenžen, a trebalo bi istaći da će se tu moći dopunjavati i baterije elektromobila drugih brendova.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments