1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je nova Toyota Tundra prvo na procurelim a onda i na zvaničnoj fotografiji
Ovo je nova Toyota Tundra prvo na procurelim a onda i na zvaničnoj fotografiji
1

Ovo je nova Toyota Tundra prvo na procurelim a onda i na zvaničnoj fotografiji

967
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota se već duži niz godina praktično smatra domaćim brendom na američkom tržištu. Najveći svetski proizvođač poseduje veliki broj fabrika na ovom kontinentu, dominira u raznim kategorijama, i većina njegovih modela su razvijeni konkretno sa potrebama Jenkija na umu.

Ali jedna klasa gde Toyota nikako ne uspeva da se pomeri sa začelja je ona koju Amerikanci najviše vole, a to su pikap kamioneti velikih dimenzija.

Dok Ford i General Motors godišnje isporučuju preko 900 hiljada takvih vozila, a Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram oko 700 hiljada, protekle godine se samo 109.203 kupca odlučilo za Tundru. Veliku krivicu za tako nešto snosi sama Toyota koja je poslednji put predstavila svoj novi kamionet još 2007. godine. U međuvremenu je japanski pikap osvežen nekoliko puta, ali se generalna ideja nije izmenila u većoj meri.

Japanski gigant sprema potpuno novu Tundru za 2022. godinu i debitovaće narednih meseci, ali javnost već sada ima generalnu ideju kako će izgledati, ponajpre zahvaljujući špijunskim fotografijama koje su procurile na portalu Tundras.com.

Neko je očigledno foto aparatom ili mobilnim telefonom uslikao fotografije na nekom ekranu (kompjuterskom ili televizijskom), pa su one nešto lošijeg kvaliteta, ali svakako znamo šta da očekujemo. Model sa priloženih fotografija je pro-terenski model TRD (Toyota Racing Development) i u svakom pogledu je veći od svog prethodnika.

Svakako deluje i agresivnije sa povećom maskom hladnjaka, a kao i u prošlosti Toyota će za svakog ponuditi po malo – od onih verzija napravljenih isključivo za teške poslove, pa sve do modifikacija koje ciljaju bogate vlasnike farmi i rančere u Teksasu, kojima vozilo ovog tipa treba samo da bi svakodnevno obilazili svoja imanja.

Kupac će ponovo moći da bira između dve dužine kabine (obe sa četvoro vrata) i prikolice (sanduka), dok je ona kabina sa dvoje vrata izbačena iz ponude zbog male potražnje. Što se tiče samog dizajna, nema sumnje da će se o njemu dugo pričati pošto ne liči ni na šta što viđamo na ulicama, a o tome ćemo doneti zaključak kada vidimo zvanične fotografije.

 

S mehaničke strane, sasvim je poznato da je Toyota poslala provereni benzinac sa osam cilindara u penziju, a svi nagoveštaji kažu da će se ispod haube naći novi 3,5-litarski turbobenzinac. Reč je verovatno o identičnom motoru koji je nedavno debitovao u novoj generaciji modela Land Cruiser gde razvija 415 „grla“.

Mnogobrojne špijunske fotografije nam nagoveštavaju i hibrid koji bi konkurisao novom Fordu F-150 PowerBoost, ali ćemo na njega sigurno čekati nekoliko dodatnih godina.

U svakom slučaju, uživajte u fotografijama, a kada Toyota zvanično debituje s novom Tundrom, sigurno ćemo vam doneti detaljan izveštaj. Dotle, Japanci su objavili i prvu zvaničnu fotografiju, par sati nakon što su se pojavile ove nezvanične, pa smo nju i postavili kao naslovnu ilustraciju. Svakako, iščekujemo punu premijeru.

AutoRepublika

(967)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Jedino bi Tacomu sa USA tržista vozio u Evropi.Tundra je preglomazna.Tacoma je taman.