1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki „terenac“ Kia Telluride blago umiven
Veliki „terenac“ Kia Telluride blago umiven
1

Veliki „terenac“ Kia Telluride blago umiven

593
1
Podelite sa prijateljima:

Ovaj pet metara dug krosover je isuviše kratko na tržištu da bi bio podvrgnut nekakvoj dubinskoj restilizacijii, i treba se prisetiti da je premijerno prikazan, s ponosom od strane Korejaca, pre nekih tridesetak meseci, ali je konstruktor ipak odlučio da, za novu modelnu godinu, blago umije model Telluride. 

Tako je novajlija dobio novodizajniranu rešektu hladnjaka, a ubuduće će i ova grdosija na poklopcu motora, ali i sa zadnje strane vozila, nositi nalepnicu s novim amblemom azijske marke.

Telluride za 2022. godinu

Iako rekosmo da je ažuriranje bilo površno, ovo nisu jedine novine. Spisak bazične opreme je proširen, pa sada uključuje i automatski klima uređaj, pri čemu možemo da zamislimo vašu nevericu dok čitate ovo, jer predrasude kažu da Kia za male novce nudi „more opreme“, koja se kod drugih brendova zlatom doplaćuje. Praktično do sada je standardna bila samo manuelna klima na ovom vozilu.

Tu je i sistem poluautonomne vožnje kao i poveliki ekran multimedijalnog sistema koji po dijagonali nudi 10,25 inča, dok je taj i takav ranije krasio putničku kabinu samo prestižnijih verzija, dok se u unoj uvodnoj varijanti pojavljivao monitor s osam inča po dijagonali.

Telluride Nightfall Edition za 2022. godinu

Da kažemo i da se Telluride nudi pogonjen jedino V6 3.8-litarskim benzinskim motorom koji razvija 295 konjskih snaga koje se šalju na prednje ili na sve točkove (uz doplatu) preko osmostepenog automatskog menjača interne konstrukcije.

Nakon modernizacije je uvećana i cena za 600 američkih dolara za to tržište, pa se sada za isti traži suma od 32.790 najmanjih zelenih novčanica, pritom ne računajući troškove dostave, što je neobičan detalj koji ilustruje američku kulturu maloprodaje automobila.

Uzgred da damo i uporedne prodajne rezultate ovog Azijata, s komšijskom konkurencijom. Tako je Telluride tokom prošle godine, u Americi isporučen u kontigentu od 75 hiljada vozila, a bolji rezultat su zabeležili i Honda Pilot sa 124 zaključenih kupoprodajnih ugovora, kao i Toyota s Highlanderom koji je otpremljen ka 212 hiljada individua ili pravnih lica.

AutoRepublika

 

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Kakve su rugobe ovi dzipovi sto se posebno rade za usa