1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Arteon ulazi na indijsko tržište?
Volkswagen Arteon ulazi na indijsko tržište?
0

Volkswagen Arteon ulazi na indijsko tržište?

151
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen trenutno razmatra uvođenje Arteona „u igru“ kada je reč o Indiji. 

Nemačka marka istražuje da li ima prostora za Arteon u dalekoj Indiji. Kako pišu tamošnji mediji, ovaj model bi bio ograničen na jedan motor, i to dvolitarski turbo benzinski agregat koji isporučuje čak 280 ks.

Volkswagen već duži period pokušava da ostvari značajniji uspeh u Indiji, ali mu to nikako ne polazi za rukom. Šta više, VW grupa naredila je Škodi da pripremi strategiju za snažnije prisustvo u toj azijskoj zemlji, te će češka marka dobiti zadatak da „pokori“ ovo tržište.

U međuvremenu, Arteon izgleda da nema svetlu budućnost u ostatku sveta. Naslednik Passata CC nije se dobro pokazao na evropskom tlu gde se očekivala vrlo dobra prodaja. Nedavno se pojavila informacija da Arteon definitivno neće dobiti novu generaciju jer je do sada zabeležen veoma loš prodajni rezultat.

Možda Volkswagen pokušava da ubije dve muve jednim udarcem, pa da osnaži prodaju u Indiji i ujedno uveća broj isporučenih jedinica Arteona. Nemački brend je sredinom prošle godine restilizovao ovaj model uz nekoliko važnih novina.

Jedna od njih je svakako dolazak karavanskog izdanja, kao i plug-in hibridna varijanta preuzeta iz Passata GTE. Ovaj hibridni sklop kombinuje 1,4-litarski turbo benzinski agregat i elektromotor što omogućava ukupnu snagu od 218 ks. Koristeći isključivo električnu energiju hibridni Arteon može preći do 50 km.

Volkswagen je rešen da podari poslednju šansu Arteonu za uspeh, pa će tako ovaj model dobiti i performantnu R varijantu. Ukoliko sve to ne bude dovoljno za bolji plasman, jasno je da će taj automobil brzo završiti u penziji.

AutoRepublika 

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments