1. Home
  2. Vesti
  3. Najpristupačniji novi automobil u Americi debitovao u novoj generaciji
Najpristupačniji novi automobil u Americi debitovao u novoj generaciji
1

Najpristupačniji novi automobil u Americi debitovao u novoj generaciji

234
1
Podelite sa prijateljima:

AutoRepublika je nedavno testirala Nissan Versu u limuzinskom izdanju i zaključila da je reč o relativno dobrom automobilu, pogotovu ako se u obzir uzme njegova više nego pristupačna cena. Japanski proizvođač vozila smatra da postoji prostor za unapređenje pošto je upravo debitovao sa novom Versom u trećoj generaciji i to u vreme kada većina konkurenata u potpunosti nestaje sa američkog tržišta.

Potpuno novi model za 2020. godinu je doneo veliko unapeđenje po pitanju stila i bezbednosnih standarda, ali za razliku od prethodnika, koji je bio dostupan i kao heč pod oznakom Note, nova Versa će se prodavati samo kao limuzina.

Sa dizajnerske strane, ovaj subkompakt deluje kao umanjena verzija većih modela kompanije kao što su Maxima i Altima. To se odnosi na poveću masku hladnjaka u stilu slova „V“, a novitet je duži, širi i niži u poređenju sa prethodnikom. Nema sumnje da je stil značajno privlačniji, što će možda rezultirati i u povećanju cena, ali barem za dizajnerske strane Versa deluje kao skuplji automobil.

Veliko unapređenje je pretrpeo i enterijer koji sada u velikoj meri liči na onaj iz krosovera Kicks. Svi modeli stižu sa standardnim 7,0-inčnim monitorom, startovanjem motora na dugme i tri USB priključka, a oni bolje opremljeni modeli i sa automatskom klimom, grejačima u sedištima i povezivanjem na „pametni“ telefon preko Apple CarPlay i Android Auto.

Većina spomenutih opcija nikada ranije nije bila dostupna na Versi pa je jasno da Nissan sada ima više ciljeve. Japanski proizvođač vozila je posebno ponosan što će automatske kočnice u slučaju opasnosti biti deo standardne opreme. U ovoj klasi samo korejski blizanci Hyundai Accent i Kia Rio se mogu pohvaliti identičnom opremom, ali se u tom dvojcu dodaci dobijaju uz doplatu.

Kao i do sada, jedini motor kao opcija je 1,6-litarski benzinac koji sada razvija više od 122 konjske snage (ranije nešto preko 109 ks). Standardan menjač je petostepeni manuelni, ali za dodatnih 990 američkih dolara, kupac može da izabere i CVT “automatik”.

Za sada nema indikacija da će dosadašnja cena od 13.245 dolara biti veća što znači da bi Versa, prema očekivanju, zadržala titulu najjeftinijeg novog automobila u Americi. Iako se publika uglavnom okreće krosoverima, Nissan i dalje veruje da njegov mališan ima svoje mesto na tržištu. Ako ne među privatnim kupcima onda sigiruno u flotnoj prodaji gde je apsolutni „kralj“.

AutoRepublika

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

I dalje jedan šes’ atmosferac, kao ni pomena o CO2 emisiji.
Lada, s o bzirom da napušta Evropu, sa svojim atmosfercima bi mogla da okuša sreću u SAD. Uslovi su povoljni u pogledu ekologije.