1. Home
  2. Vesti
  3. Italijani sigurni da će Alfa Romeo ponuditi naslednika za Giuliettu ili novu generaciju tog modela
Italijani sigurni da će Alfa Romeo ponuditi naslednika za Giuliettu ili novu generaciju tog modela
10

Italijani sigurni da će Alfa Romeo ponuditi naslednika za Giuliettu ili novu generaciju tog modela

686
10
Podelite sa prijateljima:

Automobilski novinari su uvereni da će tamošnja jedina premijum marka uskoro imati i hečbek u svojoj gami.

Odlaskom prethodne Giuliette ostala je ogromna rupa u Alfinom portfoliju koji trenutno čine svega dva modela. Tonale, koji je najavljen kao spiritualni sukcesor Giuliette stiže naredne godine, i premijeru će imati na idućem Salonu automobila u Ženevi.

No, Tonale je SUV, pa Alfa opet neće imati klasičnog predstavnika u izuzetno važnom C segmentu u Evropi. Koliko je ova klasa i dalje važna, govori činjenica da nemačka “trojka” listom nudi kompaktna vozila, šta više Mercedes ima čitavu liniju proizvoda baziranih na A klasi.

Sve to ukazuje da i Alfa, ukoliko zaista namerava da doživi renesansu, mora imati svoj model u ovoj tržišnoj niši. Italijanski novinari su sigurni da će to biti jedan od prvih projekata nove uprave na čijem je čelu Žan-Filip Imparato.

Imparato je nedavno najavio da Alfa više ne sme propuštati prilike, te da je pomeranje debija Tonalea poslednje kašnjenje novog modela koje će se dogoditi tom brendu.

Tako bi nova generacija Giuliette bila u vrlo bliskim odnosima sa Peugeotom 308 i nastupajućom Opel Astrom. Šta više, kolege sa one strane Jadrana navode da bi Stellantis dobro razmotrio da li bi se Giulietta uopšte proizvodila u Italiji, jer su u igri i Sošo (odakle dolazi 308-ica), kao i Riselshajm (gde će se montirati nova Astra).

Sve to bi značilo da bi i buduća Giulietta koristila EMP2 platformu, odnosno da bi se oslonila na tehnologiju nekadašnje PSA grupacije. U prevodu, u upotrebi bi bili 1,2-litarski ili 1,6-litarski PureTech benzinski agregati, i pitanje je da li bi bilo mesta za dizel pogonske jedinice.

Naravno, ova arhitektura podržava i elektrifikovane pogone, te bi sigurno i italijanski hečbek bio dostupan i kao plug-in hibrid, samo je pitanje u kojoj konfiguraciji.

Sve tačne informacije u vezi sa modelima Alfe Romeo koji su planirani za narednih pet godina biće iznete na jesen, kada bi Imparato trebalo da predstavi strategiju za predstojeći period.

AutoRepub

(686)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

za plakat

igi

ili makar za poster

Mercedesklub.rs

Jedina premium marka? Ponovo pitam, sta Vam se desava sa dezinformacijama u poslednje vreme, ubacite neku kontrolu tekstova.

Mercedesklub.rs

Ne postoji razlika izmedju luksuzne i premium marke. Postoji samo ultra/super premium. To su neke domace podele koje nije da vidjam prvi put. Takodje, Lancia, koliko god modela imala u ponudi.
Stvarno gotovim AR, mislim da ste uz SAT jedini stvarno strucan „tim“ u Srbiji, ali ceste su Vam postale ove „greskice“. Tako se dolazi u situaciju da se juce sa drugarom 20 minuta ubedjujem da Octavia nije u klasi Passata i Talismana, ali covek mi pokazuje tekst sa Vrelih Guma gde to pise, iako svi znamo da to nije tacno.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mercedesklub.rs
Šifrant

To znači da je Audi preskup i da oni koji ga kupuju plaćaju porez za budale. I Alfa i Lancia su premium brendovi, samo realni premijumi. Moja Giulietta je premium u odnosu na Golfa, A3 i A klasu. Ima sve od opreme, a i nova je koštala 30 soma u toj opremi. Lepša je i bolja za vožnju, najbezbedniji hečbek ikada u vreme kada joj je rađeno Euro Ncap testiranje 2011. Tek ju je kasnije prestigao V40 Volvo i to zbog bezbednosti pešaka. Golf njene generacije da bi trošio i zagađivao kao Giulietta, mora da ima 65ks manje. Pljuju Alfu… Pročitaj više »

don

Slažem se!

TheStig

Alfa ne može čistiti cipele Mercedesu ni u jednoj klasi. Sve marke su se ugledale godinama na Mercedes koji je sa S klasom uvijek postavljao standarde u tehnologiji. Ugledni državnici uvijek se vozili u Mercedesima, svjetske zvijezde Maybahe vozale i G klase. Stvarni kvalitet i imidž kvaliteta se mogu poklapati skroz, djelimično ili malo. To je sad šira diskusija. Alfa ima što se tiče tog imidža dizajn i status „petrolhead“ marke. Kao sto je Clarkson rekao ne mozes biti petrolhead dok nisi Alfu posjedovao. Svaka jaka i stabilna marka mora imati stabilnost i kontinuitet sto Alfa nije imala nikad. Danas… Pročitaj više »

TheStig

Koji si ti smarač…al hajde to, ima ih svugdje al što se razbacuješ neznanjem. Da išta znaš o marketingu kao što ne znaš znao bi da luksuzni brend i premium nije isto. Uzmi svesku i piši kad nisi već pisao na časovima. Luksuzni brend npr BMW, Mercedes u većini svojih modela tj svim skupljim dolaze sa luksuznim opcijama cak i u najjeftinijim trimovima dok premium modeli gotovo svi nemaju nista od toga sem u najjacim paketima. Vremenom kako su bmw, mercedes i audi poceli da ulaze u nize segmente a premiumi pokusavali da „koketiraju“ sa luksuznim ta nekad iz svemira… Pročitaj više »