1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco konačno startovao sa serijskom proizvodnjom
Ford Bronco konačno startovao sa serijskom proizvodnjom
1

Ford Bronco konačno startovao sa serijskom proizvodnjom

393
1
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje Fordovog terenca Bronco je često opisano kao najveći automobilski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama prethodnih godina i do sada je naručeno preko 300 hiljada jedinica. Serijska proizvodnja je trebalo da započne još krajem protekle godine, ali je odlagana nekoliko puta zbog raznovrsnih problema s dobavljačima. Prvo je krivac bila nemačka firma koja proizvodi krov, a on se u slučaju Bronca lagano skida, da bi zatim usledio već poznati problem sa nestašicom čipova iz elektronske industrije.


Ali tokom jučerašnjeg ranog evropskog popodneva, to jest u utorak u zoru po vremenu koje važi s one strane Atlantika, prvi serijski Bronco je sišao s proizvodne trake u američkoj saveznoj državi Mičigen. Tu ne računamo rane ručno sklopljene primerke koji su sastavljeni radi promocija i za testiranje.

U zvaničnom obraćanju medijima, predstavnici kompanije su izjavili da će modeli za 2021. godinu biti u proizvodnji svega nekoliko meseci pre nego što sa trake krenu da silaze verzije za narednu modelnu godinu. Eksperti smatraju da će Fordu biti potrebno nekoliko godina da namiri kupce po osnovu dosadašnjkih narudžbina, pod uslovom naravno da svi oni koji su uplatili depozit kompletiraju kupovinu, a to nam govori da možda nećemo videti Bronco u izložbeno-prodajnim salonima sve do 2023. godine.

Nema sumnje da će se obogatiti oni koji se bave preprodajom, pošto je interesovanje javnosti za ovim terencem izuzetno veliko. Bronco se inače nudi u verzijama sa dvoje i četvoro vrata i deli platformu sa pikap kamionetom Ranger.

Standardni agregat je 2,3-litarski turbobenzinac sa 300 konjskih snaga, a onaj nešto veći zapremine 2,7 litara i sa šest cilindara je za 30 „grla“ moćniji. U oba slučaja snaga se prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača, ali naredne godine će biti dostupan i manuelni sa sedam stepena prenosa. Cena startuje od 29.995 američkih dolara, pa Bronco može biti samo skuplji od toga.

 

U fabriku je inače do sada investirano preko 750 miliona dolara i zaposleno 2.700 novih radnika da bi se zadovoljila potražnja za ovim američkim hitom.

AutoRepublika

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Zar ne mogu taj plasticni ili kakav god krov da proizvode u SAD?