1. Home
  2. Vesti
  3. Opel već rasprodao električnu Mokku za 2021. godinu
Opel već rasprodao električnu Mokku za 2021. godinu
16

Opel već rasprodao električnu Mokku za 2021. godinu

389
16
Podelite sa prijateljima:

Kako pišu nemački mediji, Opel beleži ogromno interesovanje za električno izdanje modela Mokka. 

Nova generacija Mokke donela je niz unapređenja naspram prethodnika, a novitet je i naravno pojava 100% električne varijante. Sve je to bazirano na PSA tehnologiji, no očito da kupci u Nemačkoj ne mare mnogo za to sve dok je znak na automobilu „Opel“.

Prema navodima nekolicine stručnih medija iz zemlje Germana, Opel je već rasprodao Mokku-e za tekuću godinu. Šta više, kako javlja Handelsblatt, ovaj brend je sada primoran da otkaže narudžbine svima koji su bili prekobrojni. Navodno je nemačka marka već dostavila pisma onima koji su naručili svoj primerak Mokke-e gde su ih obavestili i otkazivanju zbog prevelikog broja porudžbina, a ograničenih proizvodnih kapaciteta.

Ovakva pomama za baterijskim krosoverom iznenadila je i nadležne u Opelu. Zvanična priča rukovodilaca proizvođača iz Riselshajma je „da su neke varijante Mokke rasprodate za tekuću godinu“, ali bez preciziranja o čemu se zaista radi. No, kako piše Handelsblatt uprava Opela je oduševljena zbog velike potražnje za novim modelom, ali da otkazivanje narudžbina ostavlja gorak ukus u ustima.

Podsetimo, nemačka marka je zvanično počela da prima narudžbine za električnu Mokku u septembru i otada broj narudžbenica prosto „eksplodirao“. U Nemačkoj je za osnovnu varijantu ovog baterijskog automobila neophodno izdvojiti 32.990 evra, ali kada se uračuna državna subvencija za kupovinu EV modela od 9.570 evra, tada cena bazne verzije Mokke-e iznosi 23.420 evropskih novčanica.

AutoRepublika 

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Deki

Subvencija skoro 10k…Auu

Branko

Malo im je Tavares “povukao ručnu”. Zašto bi prodavali Peugeot sa Opel značkom jeftinije, kad mogu sa Peugeot značkom skuplje?

Djordje Pesic

Ta cena sa subvencijom bi zapravo trebala biti cena bez subvencije, ako ne i manja.

Balkanboj

Pa naravno da bih pre kupio Opel nego Peugeot.
Das Auto.

moron

Isti smo kada su pitanju predrasude. Mene je od kupovine poslednje generacije Zafire dosta odbijalo baš to što je u pitanju Opel (strah po pitanju kvaliteta i pouzdanosti). Posle sam imao isti mentalni problem sa aktuelnom Astrom karavan. Ali, sa njihovim PSA modelima (dok su još bili pod GM-om ), nisam imao tu mentalnu kočniocu. Kao što je nemam danas (osim za aktuelne GM modele).

Balkanboj

Ne znam šta bih tu rekao pametno. Nekako je Opel kod nas proveo najviše godina sa raznim modelima i nisam imao problema sa pouzdanošću. Stekao sam utisak da sam tu, kod Opela, dobio najbolji odnos kvaliteta i performansi za uložen novac.

Branko

Misliš valjda “Wir leben autos”. “Das auto” je slogan od VW. Opel je sada “preobučeni” Peugeot po nižoj cijeni i manje premium izvedbe.

Balkanboj

comment image

Opel je još 60+ih koristio slogan Das Auto, u vreme kada VW nije ni znao kako automobil izgleda jer su bili zaglavljeni sa arhaičnom Bubom.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj
J4ZZ3R

E tako se voli brend. Ovo ni ovi iz Opela nisu znali 🙂

Branko

Svaka čast, respect! 🙌 Ovo nisam znao. Imam jednog drugara Opel fana koji kaže da je Opel samo ono što ima na pločici sa brojem šasije Adam Opel AG…

Izmenjeno 3 godine pre od strane Branko
Yankee
J4ZZ3R

Ja sad razmišljam koliko je Balkanboy komada naručio 🙂 Doduše ne znam da li smes od Dona 🙂

Balkanboj

Ma ko ne sme da naruči?
Daj mi odmah 5 komada tih „dilda“!!

J4ZZ3R

Tri u bojama naše zastave i dve u bojama Montenegra 🙂

don

Zar i ti, sine Brute?!

Balkanboj