1. Home
  2. Vesti
  3. Nissanov električni SUV debituje 15. jula
Nissanov električni SUV debituje 15. jula
0

Nissanov električni SUV debituje 15. jula

139
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka potvrdila je da ćemo 15. jula imati priliku da vidimo serijsko izdanje modela Arriya. 

U toku su velike promene u Nissanu. Neki kažu da su izazvane još odlaskom, odnosno hapšenjem Karlosa Gona, drugi tvrde da je za sve odgovorna aktuelna kriza zbog korona virusa. No, novi plan japanskog proizvođača jeste da se fokusira na domaće, kinesko i američko tržište, s tim da će u Evropi ostati prisutni sa svega nekoliko modela.

Jedan od tih modela biće i električni SUV Ariya. Ovaj EV posedovaće napredne aktivne bezbednosne sisteme, ali Nissan ne navodi kojeg će nivoa biti autonomna tehnologija kojom će Ariya raspolagati.

Takođe, navedeni krosover trebalo bi da dolazi u izdanju sa jednim ili dva elektromotora, i veruje se da će raspoalgati sa oko 480 km autonomije. Ariya će isprva biti plasirana za japansko tržište, a onda će stići i varijante za Evropu i SAD.

Makoto Učida, izvršni direktor Nissana, istakao je izuzetno bitnu ulogu Ariye za japansku marku. „Ona će biti lice Nissana u budućnosti, naš krunski dragulj“, rekao je Učida.

Japanski proizvođač planira veliku ofanzivu na polju električnih vozila, pa bi tako u narednih 18 meseci trebalo da stigne čak 8 novih EV modela. Ariya bi u Evropu trebalo da stigne u prvoj polovini naredne godine, i veruje se da će početna cena iznositi negde oko 40.000 evra.

AutoRepublika 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments