1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Profit Daimlera pao za 27 odsto u trećem kvartalu
Profit Daimlera pao za 27 odsto u trećem kvartalu
0

Profit Daimlera pao za 27 odsto u trećem kvartalu

183
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler je saopštio da je potražnja za automobilima kompanije i dalje visoka ali i da su nametnuta regulativa u vezi sa dizel tehnologijom i 13 odsto slabija prodaja Mercedes-Benza u Nemačkoj, uticali na smanjenje zarade u trećem kvartalu.

Zarada pre zaračunatih kredita i taksi je pala za 27 odsto na 2,49 milijardi evra, što je u najvećoj meri prouzrokovano padom Mercedes-Benza od 35 odsto u ovom domenu, na 1,37 milijardi evra.

„Automobilska industrija a samim tim i Daimler, i dalje su okruženi izazovima. Kontinuitet visoke potražnje kupaca nas čini samouverenim kada je o četvrtom kvartalu reč“, rekao je generalni direktor kompanije, Diter Ceče.

Pad profita ide uporedo sa nastavkom tenzija između nemačkih vlasti i automobilske industrije u vezi sa modifikovanjem izduvnih sistema kod starijih dizel modela, kao i tekuće istrage u SAD.

Zarada je takođe pogođena merama primenjenim nakon što je sud potvrdio zabranu R134a rashladnog sredstva u Mercedesovim automobilima.

Prodaja Mercedes-Benz Carsa, divizije koja uključuje i Smart, očekuje se da dostigne prošlogodišnji nivo, saopštio je Daimler nakon pada u broju isporuka od šest odsto u trećem kvartalu.

Daimler je prošle nedelje saopštio da će godišnja dobit iz poslovanja pasti za preko 10 odsto zbog „vladinih procedura i mera u različitim regionima“.

Takođe, uvođenje WLTP testne procedure je dovelo do gomilanja inventara, za koji se očekuje da će se normalizovati do kraja godine.

Nemačko ministarstvo saobraćaja je takođe naložilo obavezno povlačenje 774.000 dizel automobila.

U maju, nemački tužioci su pretresli Daimlerove prostorije, što je bio deo istrage vezane za prevaru i moguću manipulaciju na izduvnim sistemima dizel modela, a američke vlasti su od Mercedes-Benza zatražile da objasni nivoe emisije izduvnih gasova na izvesnim vozilima.

Daimler, kao i njegov rival BMW, takođe je pogođen trgovinskim ratom između SAD i Kine. Obe kompanije izvoze SUV modele iz SAD u Kinu.

Ono što je vedrije su pregovori sa Lijem Šufuom, iz kojih su počeli da se ubiraju plodovi u vezi sa planiranim zajedničkim poduhvatom koji podrazumeva premijum „ride-hailing“ servis u Kini.

AutoRepublika

 

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments