1. Home
  2. Vesti
  3. Za Lamborghini nema krize
Za Lamborghini nema krize
0

Za Lamborghini nema krize

142
0
Podelite sa prijateljima:

“Razjareni bik” je već rasprodao desetomesečnu proizvodnju automobila.

Bloomberg navodi da je Lamborghini već pronašao kupce i za vozila koja će sići sa proizvodne trake tek u oktobru, a da će uskoro biti rezervisan i preostali kontigent koji bi trebalo da bude montiran u novembru i decembru.

Stefan Vinkelman, izvršni direktor Lamborghinija najavio je da očekuju odlične prodajne rezultate za 2021. godinu. Čak i prošle godine, uprkos čitavoj krizi sa pandemijom korona virusa, Lambo je ubeležio ogroman uspeh, drugi najboji u komercijalnom smislu tokom svoje istorije.

Prema procenama stručnjaka, italijanski proizvođač mogao bi uvećati svoju prodaju za 10% naspram 2020. godine. Novac je Lamborghiniju neophodan radi velikih ulaganja koje je ova marka najavila za naredni period.

Brend sa Apeninskog poluostrva će u idućim godinama krenuti putem elektrifikacije. Kako je nedavno potvrdio Vinkelman, Lambo će do 2024. godine u svom portfoliju imati isključivo elektrifikovane modele.

Prvi plug-in hibridni model ove marke biće Urus, odnosno njegovo baterijsko izdanje koje bi trebalo da stigne na tržište 2023. godine. Nakon toga pojaviće se i adekvatni naslednici za modele Aventador i Huracan.

Volkswagen grupacija nedavno je dobila vrlo izdašnu ponudu za prodaju italijanskog proizvođača. Švajcarska kompanija Quantum isprva je ponudila 7,5 milijardi evra, a potom pojačala na 9,4 milijarde, no rukovodstvo Volkswagena je očito ostalo nezainteresovano.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments