1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen bi da postane lider u EV segmentu do 2025. godine
Volkswagen bi da postane lider u EV segmentu do 2025. godine
1

Volkswagen bi da postane lider u EV segmentu do 2025. godine

197
1
Podelite sa prijateljima:

Nemci nišane prvu poziciju u sferi električnih automobila.

Nije nikakva tajna da je Volkswagen grupa ozbiljno ušla u elektrifikaciju, kao i da se ulažu ogromni napori da se proces transformacije ka električnoj mobilnosti maksimalno ubrza.

Poslednje informacije ukazuju na želju VW grupacije da u tekućoj godini isporuče čak milion električnih vozila. Vrlo ambiciozna brojka, s obzirom na to da su u 2020. u Evropi dostavili nešto više od 315.000 baterijskih automobila…

Dakle, potrebno je ogromno uvećanje prodaje da bi se dostiglo projektovanih milion registracija. Očekuje se zahuktavanje, odnosno početak prodaje nekolicine modela kao što su: Q4 e-tron, Škoda Enyaq iV, Cupra El-Born, te Volkswagen ID.4… Svi oni bi trebalo da značajno uvećaju prisustvo VW grupe u EV segmentu.

Germanski gigant je potvrdio i da sprema nove ćelije za baterije, kao i da će u budućnosti smanjiti zavisnost od dobavljača baterija, te da će ih proizvoditi samostalno. Stoga će otvoriti šest fabrika na evropskom tlu koje će se baviti proizvodnjom baterija. Poznato je da će prve dve biti locirane u Nemačkoj i Švedskoj.

Volkswagen planira da na godišnjem nivou proizvodi ukupno 240 GWh, što bi prema aktuelnoj konfiguraciji bilo dovoljno za baterije pet miliona primeraka modela ID.3 u bazičnom izdanju.

Proizvođač iz Volfzburga namerava i da značajno investira u razvoj mreže brzih punjača širom Starog kontinenta. Volkswagen želi da kontroliše 18.000 priključnih stanica za punjenje baterijskih vozila u Evropi do 2025. godine.

AutoRepublika 

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

sad smo ga najebali kad krene svapska propaganda…