1. Home
  2. Vesti
  3. JLR u gubitku iako nam uvališe Oko sokolovo
JLR u gubitku iako nam uvališe Oko sokolovo
3

JLR u gubitku iako nam uvališe Oko sokolovo

1.06K
3
Podelite sa prijateljima:

Radnicima JLR-a otkazi a izvršnom direktoru povećanje zarade od skoro 40%

U vreme kada kompanija Jaguar Land Rover beleži tužne poslovne gubitke, i to već drugu godinu u nizu, i „po sred“ realizacije drakonskog programa štednje koji podrazumeva i masovna otpuštanja, najviše pozicionirani rukovodilac ostrvskog proizvođača automobila ima obraza da zadovoljno trlja ruke zbog toga što je „izboksovao“ 39% veću zaradu za sebe. Naime, Ralfu Spetu, izvršnom direktoru JLR-a će u 2020. godini biti isplaćena suma od 4,09 miliona britanskih funti.

Kako se mudro upravlja ostrvskom kompanijom, ilustruje i podatak da su lična primanja rukovodeće garniture uvećana u istom periodu, u proseku za 28,8%, dok je istovremeno broj radno angažovanih lica u entitetu, redukovan sa nekadašnjih 44.101 na samo 39.787 radnika. Predstavili smo vam podatke o broju radnika koje je JLR objavio u zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu.

Ralf Spet je skoro celu deceniju služio interesima britanske firme sa pozicije izvršnog direktora, a matični entitet iz Indije, Tata Motors je u utorak objavio da će dirigentsku palicu JLR-a preuzeti, otpušteni generalni direktor Renaulta, Tijeri Bolor. Spet će preuzeti funkciju potpredsednika kompanije koji nema nikakva izvršna ovlašćenja.

Na upit novinara indijskog Economic Timesa, glasnogovornik Tata Motorsa je objasnio da je povećanje zarade izvršnog direktora usklađeno s dugoročnim planovima grupacije i da predstavlja nagradu za doprinos koji je, čak i u kriznom vremenu, Spet obezbedio.

“Politika nagrađivanja rukovodećeg kadra je vezana za rezultate postignute u poslovanju. Plan štednje je s efektima, već prevazišao naša očekivanja i isplate menadžmentu prate tu dinamiku,” suština je obraćanja portparola kompanije JLR.

Zaslugama Speta se pripisuje to što je u poslednjem kvartalu fiskalne godine 2019/20 načinjene ušteda od 600 miliona britanskih funti, dok je novi cilj postavljen na dve milijarde funti do marta 2021. godine.

Za kraj da kažemo da su i Tata Motors, ali i Jaguar Land Rover, godinu završili s gubicima, pa su prihodi na konsolidovanom nivou pali za 14%.

AutoRepublika

Fotografija: N1

(1055)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kojih zidarskih i inih organizacija su članovi ovi likovi? Samo se rotiraju, iz firme u firmu, marisu lovu a radnike otpuštaju . deMonkracija! Čestitam
Jel platio PDV na zaradu od tih 4 miliona? Garant je prijavljen na sejselima ili monaku. Ja i kad bih dobio toliko , država bi uzela na ime poreza 3.95 miliona i još rekla da sam dobro i prošao.

moron

Smešno je sve to, na neki dosta crn način. Što neko lepo primeti u svom komentaru,
dugodišnja saga i bescarinskom plasmanu Fijata “500L” na ruskom i tržištima ostalih evroazijskih zemalja započeta je još u aprilu 2013, a sve radi povlaščenog plasmana kontingenta od 5.000 do 10.000 automobila.
A koliko su u medjuvremenu budžetski korisnici Srbije kupili „drugih vozila“, koja nisu Fiat 500L? A dobar deo toga je mogao da bude Fiat 500L. Sramota je to. Teška. A ovo sa „đipovima na rent“ je tek šamar razumu. I svima nama.

s mile

totalna neodgovornost, kao i medijski mrak, niko ne sme da potegne pitanje ZAŠTO skup SUV umesto domaćeg 500L..

priča mi rođak koji radi u DE, kaže da se o ovoj vladi loše piše, i Vučiću, ali se nama servira Med i Mleko