1. Home
  2. Vesti
  3. Moskvič će razviti sopstvenu platformu za električna vozila
Moskvič će razviti sopstvenu platformu za električna vozila
1

Moskvič će razviti sopstvenu platformu za električna vozila

314
1
Podelite sa prijateljima:

Dmitrij Pronin, koji je u maju preuzeo funkciju šefa obnovljene fabrike automobila Moskvič (Москвич), govorio je na svom kanalu na platformi Telegram, govoreći o trenutnim zadacima i planovima preduzeća. Dakle, potvrdio je montažu 600 automobila u stilu „šrafciger industrije“ do kraja godine, a takođe je najavio stvaranje sopstvene platforme za električne automobile pod brendom Moskvič.

Pronin je počeo rečima da je sada fabrika u „aktivnoj fazi rada na projektu“. Najverovatnije su mislili na pripremu za proizvodnju tih istih 600 automobila, od kojih je 200 električnih vozila.

Zanimljivo je da predstavnici Moskviča i dalje pokušavaju da održe intrigu ne govoreći koji će automobili biti stavljeni na pokretnu traku. Iako je svima odavno jasno da će oživljeni pogon najverovatnije proizvoditi rebrendirane modele JAC-a.

Postoji nekoliko indirektnih potvrda ovih navoda. Glavna stvar je da su prošle nedelje na mrežu „procurele“ fotografije krosovera marke JAC lišenog amblema, koje su viđene u fabrici automobila u Kami. Očigledno, sada se model proučava, vrše se testovi. A zašto bi inače Kamazu bio potreban uzorak kineskog terenca, ako ne da se pripremi za montažu u Moskviču? Sve se slaže.

Ovo se odnosi na trenutne planove preduzeća, koje je fabrika automobila obećala da će realizovati do kraja sledeće godine. Tada će Moskvič, prema rečima Pronina, razviti sopstvenu platformu za električna vozila, ali nema detalja. A s obzirom na ljubav kompanije prema stranim tehnologijama, može se pretpostaviti da ovde neće proći bez pozajmljivanja modela. Kao i kod automobila JAC-a, oni će ukloniti sve identifikacione oznake i izdati ih kao svoje. Međutim, vreme će pokazati.

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Ja verujem da će u početku te prve serije Moskviča biti samo rebrendirani Kinezi, a da će se kasnije sa ustaljivanjem proizvodnje Moskvič sve više osamostaljivati u odnosu na Kineze. Uostalom, takva situacija je bila i kad je sama fabrika osnovana. Prvi Moskvič bio je zapravo predratni Opel Kadett, dok su svi naredni modeli bili manje ili više različiti od njega.