1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda je dobila novog šefa!
Škoda je dobila novog šefa!
3

Škoda je dobila novog šefa!

196
3
Podelite sa prijateljima:

Češka marka je potvrdila da će kormilo preuzeti Klaus Celmer, nekadašnji rukovodilac Porschea.

Tomas Šefer, aktuelni šef Škode, uskoro će napustiti poziciju izvršnog direktora tog brenda i prepustiti tu ulogu Celmeru. Klaus trenutno obavlja funkciju direktora za prodaju i marketing u Volkswagenu, ali je pre toga držao niz rukovodećih mesta u Porscheu.

Neko vreme, odnosno šest godina, proveo je u Daimleru, a nakon toga vratio se u matični Porsche odnosno VW grupaciju. Celmer je u industriji poznat kao čovek “čvrste ruke”, a po svemu sudeći u pitanju je još jedna rokada u okviru koncerna iz Volfzburga.

U poslednjih nekoliko godina Volkswagen grupa sklona je ovakvim promenama u upravi brendova koji su pod njenim kišobranom. Tomas Šefer, odlazeći šef Škode preuzeće kormilo Volkswagena od Ralfa Brandštetera koji će nastaviti da rukovodi operacijama nemačke marke u Kini.

Pred Celmerom u Škodi je vrlo ozbiljan zadatak. Brend iz Mlade Boleslav trebalo bi da se transformiše u narednom periodu. Od češkog proizvođača se očekuje da predvodi napore VW grupacije u zemljama u razvoju, ali i da proširi portfolio EV proizvoda u Evropi i umanji flotnu emisiju štetnih gasova.

Škoda bi uskoro trebalo da predstavi i novi vizuelni identitet odnosno dizajnerski pravac za predstojeće novitete. Očito je da su pred “Česima” ogromni izazovi.

AutoRepublika 

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda će sada fabia da dobije i bokser motor. I smešten pozadi.

Rikošet

Da bi ti se mokri snovi ispunili rukovođenje Škodom trebalo bi da preuzmu Česi…

Kako se to neće desiti nikad onda ti samo ostaje da nađeš neki polovan 105L model, bokser motor i eto projekta za budućnost.

Npr taj model bi se mogao zvati Škoda Morona 🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

„Škoda Morona“ :))) Nego, juče za svoju dušu „zatražim ponudu“ za jednu fabiu TSI 110, koju sam kroz konfigurator sa par opcija na Style paket doveo do 21.700 🙂 A pri tome namerno „zaboravio“ da stavim opcione elektropreklopive retrovizore, navigaciju, maglenke … 🙂 da bi cifra bila manja. Nevažno. Realno, „napakovao“ sam je ja solidno. I posle nekog vremena stigne meni „specijalna ponuda“ … Maksimalno personalizovana, kao i tražena fabia. Rok isporuke „oko 300 dana“. Gledam ponudjeni „popust“. Ravno NULA … Pitam: „Da niste zaboravili popust da napišete? Bar 1 evro?“. Odgovor je glasio: „Trenutno su akcijske cene vozila, na… Pročitaj više »