1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za električni Seat Mii nastupa 18. juna
Kraj za električni Seat Mii nastupa 18. juna
0

Kraj za električni Seat Mii nastupa 18. juna

248
0
Podelite sa prijateljima:

Sudnji dan za električnog mališana iz Seata, model Mii je najavljen još pre par meseci, ali je sada postao poznat i tačan datum obustave proizvodnje istog. Trake s kojih silazi Mii će se zaustavitit 18. juna 2021. godine, dok je izvesno da naslednik neće stići pre 2025. Na sajtu uvoznika vozila ove marke na naše tržište, nema pomena o predstavniku A segmenta, ali oni koji žive na zapadu Evrope, i žele da kupe ovakav primerak za sebe, to mogu da učine još vrlo kratak period.

Na tržištima gde se nudio, dolazio je u restilizovanoj formi nakon što je podvrgnut zatezanju bora iz 2019. godine, uostalom, kada se to dogodilo i preostalim blizancima iz Volkswagen grupe. Proizvodnja malenog Seata je već obustavljana početkom godine, Španci su sada odlučili da u potpunosti prekinu sa sklapanjem ovog automobila.

Inače, Mii je posato prvi čisto električni model Seata tokom pomenute 2019. godine, i znatno pre dolaska modela Cupra Born. Zahvaljujući cenovnoj pristupačnosti, kao posledici odluke da se pozicionira ispod Volkswagenovog baterijskog up-a, maleni Seat je doživeo veliku popularnosti i doneo je značajan komercijalni uspeh proizvođaču, čak i uz saznanje da je Mii isporučen u trostruko manjem kontigentu od Volskwagenovog takmaca. U apsolutnim brojkama, to znači da je up isporučen na 13.231 adresu, dok je istovremeno otpremljeno 4.824 primeraka Seatovog električnog mališana.

Informacije o kraju karijere modela Mii, za medije je potvrdila i uprava fabrike koncerna izgrađene u slovačkoj prestonici Bratislavi, što ujedno označava i kraj svih marketinških aktivnosti usmerenih na promociji mališana, a jedine dostupne količine ostaju one koje se nalaze na zalihama dilera. Na ovaj način se dodatno smanjuje mogućnosti izbora za kupce vozila iz A segmenta, koji ni proizvođači nešto previše i ne vole, jer ne donosi dovoljne marže. Ujedno, obustava montaže modela Mii, znači i da Seat kao brend ostaje bez električnog predstavnika u gami.

Uprave marki Volkswagen, Škoda i Seat su potvrdile da novitet iz A segmenta stiže 2025. godine. U matičnoj kompaniji će on poneti indeks ID.1, i kao takav će biti smešten na arhitekturu zvanuMEB Entry. Ali, dalje od toga se ne zna skoro ništa. Moguće je da će proizvodnja biti upriličena u pogonima Seata blizu Barselone, ali je ipak mudrije sačekati zvaničnu najavu, nego licitirati ovako nasumično.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments