1. Home
  2. Vesti
  3. Ovaj kineski SUV bi da pokori Nemačku
Ovaj kineski SUV bi da pokori Nemačku
0

Ovaj kineski SUV bi da pokori Nemačku

1.09K
0
Podelite sa prijateljima:

Upoznajte Elaris Beo, električni SUV koji je upravo stigao na evropsko tle. 

Elaris Beo će svoje putešestvije po Starom kontinentu otpočeti u Nemačkoj. To nije nešto mnogo čudno, jer između izvornog proizvođača ovog automobila kompanije Dorcen Automobile iz Kine i Elarisa iz Nemačke postoji bliska saradnja. Tako je Beo dobio drugačiji naziv, odnono rebrendiran je za ulazak na evropsko tržište pod značkom Elarisa.

Kompanije koje stoje iza celog projekta imaju poprilično velika očekivanja od ovog električnog SUV-a. Žele da prodaju čak 25.000 jedinica do 2023. godine. Mnogo, pogotovo kada se sagleda da u toj tržišnoj niši postoji veliki broj rivala.

Što se tiče dizajna, ne može se reći da Elaris Beo ružan model, ali nije ni doneo ništa spektakularno i revolucionarno. Stil je minimalistički, kako spolja, tako i unutra, lišen bilo kakvih kitnjastih ukrasa, što će sigurno biti prednost kod nemačkih kupaca. U kabini je dakle sve kao što bi se i očekivalo od modernog EV SUV modela.

Ispred vozača su dva ekrana, jedan koji predstavlja instrumentalnu tablu i drugi koji se koristi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Kinezi su zadržali fizičke prekidače, što je sve ređa pojava u automobilskoj industriji.

Elaris Beo koristi jedan elektromotor snage 150 kW, koji se energijom napaja iz baterije kapaciteta 72 kWh. Prema zvaničnim podacima maksimalni domet je 460 km.

Kao direktan rival navodi se Volkswagen ID.5 ali i još jedan kineski model – Aiways U5. Početna cena za Elaris Beo u Nemačkoj iznosiće 49.990 evra, bez uračunatih državnih subvencija za kupovinu električnih automobila.

AutoRepublika

(1085)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments