1. Home
  2. Vesti
  3. Ram Truck novi vicešampion na listi prodajnih rezultata u Americi
Ram Truck novi vicešampion na listi prodajnih rezultata u Americi
0

Ram Truck novi vicešampion na listi prodajnih rezultata u Americi

301
0
Podelite sa prijateljima:

Većina proizvođača u Americi je objavila prodajne rezultate za prva tri meseca ove godine i već na samom startu se desilo veliko iznenađenje. Naime, dok je Ford F-Series nastavio da dominira 43. godinu za redom, dosadašnji „večni drugoplasirani“ Chevrolet Silverado je pao na treće mesto.

U prva tri meseca General Motorsov predstavnik je privukao 114.313 kupca, što je za 16% manje u poređenju sa istim periodom godinu dana ranije. Ni blizanac GMC Sierra nije mnogo bolje prošao sa padom prodaje od 2,2%.

To znači da je Ram 1500/2500/3500 novi vicešampion sa 120.026 isporučenih jedinica (rast od 15%). Spomenuti F-Series je, kao što smo naveli, nastavio da dominira, a u analiziranom periodu je isporučen u čak 214.611 primeraka.


Šta je tačno razlog ovakvih rezultata? Pa pre svega, nova generacija Ramovih pikapa se pokazala odlično i osvojila je dosta nagrada, uključujući i proglašenje za pikap godine po izboru veoma uglednog Motor Trend magazina.

Ram takođe još uvek prodaje prethodnu generaciju svog pikapa pod 1500 Classic oznakom i to sa značajnim popustima dok je Chevrolet veoma sporo reagovao sa predstavljanjem nove generacije Silverada. Ne samo što mnogi izložbeno-prodajni saloni još uvek nemaju dovojno jedinica već su i popusti gotovo nepostojeći.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljivo leto kada ćemo videti da li će General Motors probati sa nekom drugom strategijom da vrati večno drugo mesto.

AutoRepublika

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments