1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia merka australijsko tržište
Dacia merka australijsko tržište
0

Dacia merka australijsko tržište

185
0
Podelite sa prijateljima:

Dacia je vrlo blizu ulaska na australijsko tržište. 

Tamošnji stručni mediji pišu da će Dacia zaista samostalno doći u ovu zemlju, te da neće biti slučaj kao u Južnoj Africi i na Novom Zelandu, gde se Dacijini modeli prodaju pod Renaultovom značkom. Kako javlja CarAdvice, tamošnje vlasti još nisu dobile zahtev za sertifikaciju određenih vozila rumunske marke za Australiju.

Nezavisni uvoznik Ateco, koji je nedavno postao generalni uvoznik i distributer Renaulta za zemlju kengura, navodno je povezan sa dolaskom i Dacije, te bi i vozila ovog niskobudžetnog brenda mogla da se nađu u njegovim prodajnim salonima. Iz Ateca su nedavno potvrdili da su u razgovorima sa Dacijom, ali nisu želeli da saopšte detalje.

Australijanski mediji pišu o dva modela koja bi bila dostupna za kupce u toj državi – jedan mali gradski automobil i drugi koji bi bio SUV. Ovde je pitanje o čemu se zaista radi, jer mali gradski automobil bi mogao biti i električni Spring, mada je daleko realnija opcija da se radi o novoj generaciji Sandera.

Ostaje nedoumica i na kakav se SUV model misli, jer Sandero je dostupan i u popularnoj Stepway varijanti, koja suštinski predstavlja krosover. Druga mogućnost je da Dacia u Australiji ponudi Duster, koji bi mogao doživeti veći uspeh zbog verzija sa pogonom na sve točkove.

Kineske marke su u poslednjih nekoliko godina značajno uvećale svoju prodaju u Australiji, upravo sa manje-više niskobudžetnim modelima. Dacia bi se postavila upravo naspram ovih kineskih brendova i pokušala da pronađe svoje mesto među potrošačima u Australiji.

AutoRepublika 

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments