1. Home
  2. Vesti
  3. Fabrika FCA u Italiji u štrajku zbog pogibije radnika
Fabrika FCA u Italiji u štrajku zbog pogibije radnika
2

Fabrika FCA u Italiji u štrajku zbog pogibije radnika

282
2
Podelite sa prijateljima:

Radnik Fiat Chrysler Automobilesa je izgubio život u incidentu koji se desio u fabrici u Kasinu u centralnoj Italiji, što je bio okidač za pokretanje štrajka u ovom proizvodnom pogonu, jer radnici zahtevaju strože bezbednosne mere.

Portparol kompanije je potvrdio smrt četrdesetogodišnjeg čoveka u incidentu koji se desio dok je pomerao kalup u odeljenju za hladno presovanje, što je bio deo standardne procedure.

Tri glavna italijanska metalurška sindikata, FIOM, FIM i UILM, pozvali su na osmočasovni štrajk u Kasinu, gde FCA proizvodi Alfa Romeo Giuliju, Giuliettu i Stelvio.

Roko Palombela, šef UILM sindikata, rekao je da se tako teški incidenti nisu dešavali u fabrikama kompanije godinama.

„Čekamo na informacije od tužioca da bismo shvatili kako je moguće da se ovakav fatalan incident desi pored svih bezbednosnih mera“, rekao je on.

Šefovi FIOM-a, Frančeska Re David i Mikele Palma, apelovali su na vladu da pojača procedure za preveniranje i nadgledanje bezbednosti rada, tvrdeći da je nedostatak radne snage negativno uticao na oba aspekta.

AutoRepublika

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Svaka im čast, ponosa imaju.
Kod nas radnici ginu gotovo svakodnevno pa se niko ne buni, samo pognu glave robovi pa nastave da rade.

Zoca

Odnedavno je u tom odeljenju ,dve devojcice imao ,jad i tuga.