1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai predstavio osveženi Santa Fe (GALERIJA)
Hyundai predstavio osveženi Santa Fe (GALERIJA)
4

Hyundai predstavio osveženi Santa Fe (GALERIJA)

452
4
Podelite sa prijateljima:

Nije baš uobičajena stvar da tokom restilizacije neki model pređe na novu platformu, no i to se dogodilo, jer je osveženi Santa Fe dobio i novu arhitekturu. 

Aktuelna generacija je poprilično kratko na tržištu – nešto više od godinu dana i već je dobila tretman zatezanja bora, mada je učinjena restilizacija zapravo daleko više od toga. Pre svega, promena platforme što je mnogo retka situacija, toliko retka da se nekad ni nova iteracija nekog modela ne odrekne stare osnove.

Ipak, Hyundai obećava da će nova arhitektura omogućiti bolje performanse i upravljivost, kao i da omogućava implementacija elektrifikacije. Potonja mogućnost je veoma značajna zbog smanjivanja flotne emisije štetnih gasova zarad izbegavanja potencijalnih kaznu u EU.

No, promene u dizajnu se daleko lakše primete. Prvo što pada u oči jeste sada daleko veća rešetka koja u zavisnosti od paketa opreme ima i drugačiji patern. Novitet su i LED dnevna svetla u obliku slova „T“  inkorporirana u dvodelnu svetlosnu grupu. Osim toga, daju se primetiti i novi naplaci od 20 cola.

Na zadnjem delu vozila izmenjena je svetlosna grupa (dodata je svetlosna traka koja se prostire celom širinom automobila), a preoblikovan je i odbojnik.

Hyundai nije želeo da objavi sve tehničke podatke, kao što su tačne dimenzije revidiranog modela, kao ni ponudu agregata. S druge strane, Korejci su već najavili da će restilizovani automobil biti prostraniji od aktuelnog izdanja. Takođe, posedovaće drugačiju centralnu konzolu u odnosu na trenutno dostupnu varijantu, a u dnu konzole naći će se više mesta za odlaganje sitnica.

Ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema ima dijagonalu 10,25 inča, dok drugi displej od 12,3 inča ima za zadatak da tumači ulogu instrumentalne table. Pored toga, Hyundai navodi da je u kabini upotrebljeno značajno više kvalitetnijih materijala, pa je sada sve „meko na dodir“.

Osveženi Santa Fe trebalo bi da se nađe u prodaji u Evropi u septembru ove godine, tako da ćemo više informacija, pre svega o dostupnim motorima, dobiti u idućim mesecima.

AutoRepublika 

(452)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Veoma zanimljivo… na prvu loptu njuška „prenakinđurena“, ali sveukupno dobro je! Enterijer posebno.

J4ZZ3R

Kakva vremena, Hyundai hrabar, originalan, gotovo elegantan (u enterijeru pogotovu) BMW kao los deciji crtez

Bungi

Enterijer,ekstra!Pogledaj samo oble linije koje se sa istrument table prenose na vrata.Sve je skladno,elegantno, kvalitetno.E sad pogledaj unutrašnjost Mercedesa i ogromni LCD ekran (bez fizičke zaštite od sunca-sjenila) koji je nakačen bezveze kao TV na zidu mog sina.?Ovaj Hjundai je jedna, po svemu, ozbiljna mašina.

moron

Kalo ovo može da se zove redizajnom,obzirom na vrstu i količinu izmena? Ali, najviše vrstu, zbog promene platforma?
Na velikom broju modela drugih brendova ne promene platformu ni pri promeni generacije nekog modela.