1. Home
  2. Vesti
  3. Kia slavi jubilej – četiri miliona proizvedenih automobila u Slovačkoj
Kia slavi jubilej – četiri miliona proizvedenih automobila u Slovačkoj
0

Kia slavi jubilej – četiri miliona proizvedenih automobila u Slovačkoj

130
0
Podelite sa prijateljima:

Lepo dostignuće za južnokorejski brend. 

Komercijalni uspeh Kije u Evropi može se pripisati i činjenici da proizvodi automobile u ovom delu sveta, a fabrika je locirana u Žilini u Slovačkoj. Kia je ovde počela sa montiranjem svojih vozila 2006. godine, i otada je sa proizvodnih linija sišlo više od četiri miliona jedinica.

Danas u ovom pogonu radi 3.700 ljudi, a proizvodne linije u stanju su da budu mesto za montažu čak osam različitih modela. Jubilarni automobil koji je proizveden u Slovačkoj jeste Kia Sportage, SUV koji je doneo popriličan uspeh ovom brendu na Starom kontinentu.

Kia nastavlja sa investicijama u centralnoevropskoj zemlji. Nedavno je potvrđeno da će biti uloženo jođ 70 miliona evra zarad pripreme pogona za proizvodnju nove generacije benzinskih motora.

Južnokorejski brend u Slovačkoj proizvodi Ceed familiju modela, kao i već pomenuti Sportage, koji je u suštini i jedan od stubova prodaje Kije u Evropi.

Slovačka je u prethodne dve decenije postala pravi raj za brojne proizvođače automobila. Kao glavni aduti ove zemlje isticali su se odlična lokacija, vrlo dobra putna infrastruktura i olakšice povodom birokratije.

AutoRepublika 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments