1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrda: BMW M3 sa 480 ili 510 ks uz pogon na sve točkove
Potvrda: BMW M3 sa 480 ili 510 ks uz pogon na sve točkove
0

Potvrda: BMW M3 sa 480 ili 510 ks uz pogon na sve točkove

418
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što smo i najavili „manuelac“ je i dalje u igri.

Markus Flaš, šef BMW M divizije, čovek koji je u poslednje vreme u centru pažnje, upravo je potvrdio neke detalje vezane za M3.

G80 generacija najperformantnije „trojke“ treba premijerno da bude predstavljena na Salonu automobila u Frankfurtu, pored M4 kupe varijante.

Flaš je potvrdio da će M3 koristiti 3,0-litarski twin-turbo redni šestocilinraš, kodnog imena S58. Reč je o istom motoru koji će se uskoro naći u X3 M i X4 M.

Dva izlazna nivoa snage će biti dostupna, od 480 i 510 konja. Naravno, očekujemo da će Competition biti oznaka na snažnijem modelu, dok će standardni M3 raspolagati sa 480 ks. Što se tiče pogonskog sistema, reč je o sličnoj postavci koju koristi M5, gde je AWD norma a RWD režim može biti odabran po potrebi.

U planu su i varijante za „puritance“, s nešto manje snage (450 konja), koje će biti dostupne isključivo sa ručnim menjačem, uz naravno zadnji pogon s elektronskom blokadom diferencijala. Suvišno je reći da će ovo biti prvi izbor tvrdokornih ljubitelja BMW-a, posebno onih sa M značkom.

AutoRepublika

 

(418)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments