1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan nudi „besplatan“ Leaf kao mamac za kupce Titana
Nissan nudi „besplatan“ Leaf kao mamac za kupce Titana
1

Nissan nudi „besplatan“ Leaf kao mamac za kupce Titana

930
1
Podelite sa prijateljima:

Sigurno smo svi naučili onu lekciju, nekada na lagan, ali uglavnom na težak način, da kada nešto zvuči previše dobro da bi bilo istinito, onda uglavnom iza toga i krije neka prevara, ili je pak potrebno da pročitate dalje detaljna uputstva napisana sitnim slovima na dnu stranice u ugovoru. Ovih dana je slična priča osvanula u američkim medijima, gde je jedan Nissanov izložbeno-prodajni salon reklamirao vest da je moguće kupiti novi električni model Leaf za samo 99 centi (ili na „naškom jeziku“ – za samo 95 dinara) mesečno.

Naravno, i slepci mogu da pretpostave da se iza priče krije neki „štos“ koji će vas koštati još dosta dolara, ali ovog puta situacija i nije toliko crna. Pa krenimo redom…

Reč je o salonu nazvanom Hart Nissan koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Virdžiniji. Sve što je potrebno da uradite da zaista i dobijete Leaf za manje od jednog dolara mesečno, jeste da kupite pikap kamionet Titan po punoj fabričkoj ceni i ovaj električni heč je takođe vaš.


Opšte je poznato da Jenkiji jako vole kamionete, ali je Titan izuzetak od takvog nepisanog pravila, i pored „jakih“ promocija i potpuno nove generacije, prošle godine je pronašao samo 26.441 kupaca. Spomenuti Leaf je još manje popularan i njegova prošlogodišnja prodaja je iznosila samo 9.559 jedinica, što je samo delić one u kojoj uživa Tesla Model 3.

Verovatno mislite da je reč o slabo opremljenim električnim automobilima koje niko ne želi, ali informacije koje je salon postavio na svoju internet stranicu pokazuju da je reč o paketu opreme nazvanom Plus. On, ne samo što donosi više opreme, već i kapacitativnije baterije s kojima je moguće preći 362 kilometara sa jednim punjenjem.

Ono što je takođe potrebno reći, jeste to da nije reč o klasičnoj kupovini mališana, već o lizingu u trajanju od 36 meseci, a vlasnik je limitiran da godišnje sme prevaliti samo 16 hiljada kilometara. U protivnom će biti primoran da plati kaznu koja se obično zasniva na brojci od 25 centi za svaki dodatno prevaljeni kilometar.

Zvuči super, zar ne? Pa zavisno kako gledate na situaciju… Naime, da biste dobili Leaf za samo 99 centi mesečno, potrebno je da kupite Titan po punoj fabričkoj ceni. Već smo spomenuli da ovaj kamionet ima izuzetno lošu prodaju, pa samim tim, kupci mogu da uživaju u izdašnim „popustima“, odnosno mogu ga dobiti po tržišnoj ceni koja je drastično niža od nazovi „redovne“ cene.
Njegova početna („redovna“) cena je oko 37 hiljada američkih dolara i za te novce dobijate verziju s četvoro vrata i 5,6-litarskim benzinskim V8 motorom koji razvija preko 400 konjskih snaga, i koji se ugrađuje i u premijum Infiniti QX 80. S druge strane, Leaf Plus će vas koštati oko 38 hiljada dolara pre ukalkulisavanja državnih podsticaja za kupovinu elektičnih vozila.

Na kraju dana imate nekoliko izbora. Nissan će vam prodati Titan po punoj fabričkoj ceni uz „beskamatni kredit“ (opet glupost jer ne postoji ništa besplatno u tržišnoj privredi) u trajanju od 72 meseca ili možete da dobijete veće popuste u zamenu za kraći kredit s višom kamatom. Ovde i jeste caka, pa je ta razlika u prodajnoj ceni vozila zapravo iznos kamate koji plaćate, dok vam prodavac priča da je usluga finansiranja besplatana.

A možete da platite i „punu“ cenu i pritom dobijete spomenuti Leaf… Izgleda da se ona čuvena priča „ako kupite novog Cadillaca s njim dobijate i besplatni Yugo“ zaista nije izmenila u poslednje tri decenije, zar ne?

AutoRepublika

(930)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

O ovome sa 0% kamatom sam pisao ranije i cesto se vise isplati uzeti tu opciju nego popuste na vozilo. Sve zavisi od firme. Tipa Honda od $30.000 skoro i nema popuste i tu se ne isplati uzeti poput od $500 ako ces imati kamatu od 5% na preostalih $29.500 – bolje se isplati platiti punih $30.000 i dobiti 0% kamatu na 60 meseci. Sa druge strane, ako kupujes Nissan ili Chrysler od $30.000 gde je popust $5.000 onda naravno uzimas taj popust jer ces bolje finansijski proci.