1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Chevrolet sprema Corvette kao baterijski krosover?
Da li Chevrolet sprema Corvette kao baterijski krosover?
0

Da li Chevrolet sprema Corvette kao baterijski krosover?

114
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom jučerašnjeg dana je zvanično otvoren sajam elektronike poznat kao Consumer Electronics Show (CES), a zbog epidemije virusa korone ove godine se održava digitalno. Za nas ljubitelje automobila je sigurno najbitnije šta možemo očekivati u svetu četvorotočkaša, a ako su istinite priče u koje američki mediji žele da poverujemo – Chevrolet bi mogao da šokira javnost.

Naime, mnogi sajtovi su preneli vest da će američki proizvođač vozila u skorijoj budućnosti prikazati i model Corvette kao električni krosover. Da, dobro ste pročitali i da je vest svakako šokantna, svakako nije iznenađujuća pošto smo već videli sličnu situaciju kod velikog rivala Forda.

Naime, električni krosover Mustang Mach E ovih dana počinje da stiže u izložbeno-prodajne salone. Pa zašto takav šok? Sve je započelo kada je predsednica General Motorsa Meri Bara najavila novi električni kombi pod imenom EP600, a dvadesetak minuta kasnije čelo je preuzeo glavni dizajner Majk Simko. Dok je stilista pričao iza njega je bila parkirana velika grupa električnih prototipova koji bi uskoro mogli da vide serijsku proizvodnju.

General Motors je ranije najavio da će debitovati čak 30 takvih vozila do 2025. godine i priložene fotografije nam daju generalnu ideju šta možemo da očekujemo. Neke od njih smo već videli, kao što su GMC Hummer i Cadillac Lyriq, ali je medijima najviše pažnje privukao nepoznati model u pozadini koji na prvi pogled jako liči na Chevrolet Corvette. Nije trebalo proći mnogo vremena pre nego što su započete „teorije zavere“ da će omiljeni američki automobil izgubiti svoju reputaciju kao što je slučaj bio sa Mustangom, ali specijalisti ne veruju da je situacija tako crno-bela.

Naime, model bi definitivno mogao da liči na Corvette, ali ne verujemo da će deliti naziv ili bilo kakvu mehaniku. Sam Simko je najavio da su dva prototipa sa slika električni modeli namenjeni za kinesko tržište pod značkom Buicka pa bi „Corvette“ mogao da bude baš takav četvorotočkaš.

Spomenućemo još nekoliko zanimljivih primeraka. Možemo da vidimo i novi Cadillac Celestiq, koji će se ručno proizvoditi i sa cenom od preko 200.000 će predstavljati jedan od najskupljih automobila američke automobilske industrije. Možemo da vidimo i najavljeni Chevroletov pikap, a pretpostavljamo da će deliti platformu sa Hummerom. I naravno, tu je i Chevrolet Bolt Cross o kome se mnogo pisali prethodnih godina.

Bilo kako bilo, više informacija ćemo sigurno znati narednih meseci i godina, a nema sumnje da će Corvette biti predmet rasprave. Mada, ako pogledamo u kakvoj popularnosti Mustang Mach E uživa i da je već naručeno preko 50.000 jediica, da li je baš toliko strašno ukoliko Chevrolet pozajmi stilske linije još kojem modelu?

AutoRepublika 

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments