1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Panda dobila ažuriranje (GALERIJA)
Fiat Panda dobila ažuriranje (GALERIJA)
4

Fiat Panda dobila ažuriranje (GALERIJA)

384
4
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka rešila je da osveži svoj bestseler. 

Uprkos godinama, Panda i dalje vodi glavnu reč u Evropi u A segmentu. Nema ni naznaka da će neki od konkurenata u skorije vreme moći da ugrozi Pandu na tronu, ali je bilo vreme da ovaj model dobije određena poboljšanja.

Fiat je odlučio da kroz ažuriranje podari Pandi novu Sport verziju, kao i ekran osetljiv na dodir. Verovali ili ne, ali Panda slavi 40. rođendan, a za tolike godine prošla je kroz svega tri generacije!

Italijanski brend je ranije ove godine obogatio ponudu svog aduta iz A segmenta sa novim 1,0-litarskim motorom potpomognutim sistemom blagog hibrida. Tako da ovaj put nije bilo nikakvih mehaničkih promena kod Pande.

Dakle, paketi opreme počinju od bazičnog Life, sledi City Life, pa novi Sport. Kod Sporta vidimo dvobojne točkove od 16 cola, nedostaju plastične oplate na vratima, kvake su u boji karoserije… Ali nema nijedne karakteristike koja bi opravdala upotrebu reči „Sport“. No, Fiat i dalje nudi verzije Cross i City Cross koje su pozicionirane iznad trima Sport.

Najveća izmena unutar kabine je dolazak ekrana osetljivog na dodir dijagonale 7 inča. Postavljen je povrh centralne konzole i lepo uklopljen u okolinu. Fiat navodi da je informativno-zabavni sistem kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay.

Ipak, proizvođač iz Torina uskratio nas je za ostale informacije, odnosno da li ima nekih drugih unapređenja. Poznavajući dosadašnju praksu Fiata i nastupajuće spajanje sa PSA grupom, izvesno je da ih nema.

Ostaje da se vidi kakva će biti sudbina Pande nakon što nastane Stellantis. PSA grupa očito nema interesa za A segment, jer smo nedavno čuli najavu da će uskoro ukinuti dvojac Peugeot 108/Citroen C1. Ali, zamisliti Fiat bez Pande i modela 500 je gotovo nemoguće…

AutoRepublika 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ova „kocka“ mi se baš „prokleto dopada“ .

Dikh tu kava

Не и ncap резултати..?

don

francuzi ce uzet fiat kao bazu …cemu to mijenjati kad donosi uspjeh. faitovcu uzmu ono sto psima donosi uspjeh, ali zadrze tipo kao low cost bibi…francuzi uzmu alfu za bazu za svoja auta, ako im alfa dozvoli…ali ce biti podmotorizirani, tj nece imati pristup 510 ks motoru zbog kanibalizma…i tako, to je to..

J4ZZ3R

Panda je bomba autic. Bukvalno UTILITARIAN statement. Meni je uvek bila bas simpa.

Naravno da PSA nece da napusti A segment, pogotovu sto je Fiat tata i broj 1 u Evropi. Cak ni ALMIGHTY VW im nije mogao nista sa svojim triom.

E sad stvanro je neverovatno kako Fiat sve ove godine prodaje Pandu bez pravog redizajn i evo godinu i po kako su predstavili koncept nove Pande u Zenevi i u praksi jos uvek nista od toga