1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche sprema Taycan za brzi krug na Nirburgringu
Porsche sprema Taycan za brzi krug na Nirburgringu
0

Porsche sprema Taycan za brzi krug na Nirburgringu

159
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka polako priprema teren za zvaničnu premijeru modela Taycan u septembru. 

Kako navode zvaničnici Porschea, Taycan će definitivno izaći na Ring da odvoza brzi krug. Biće veoma interesantno videti gde je trenutno Taycan u odnosu na performantne modele koji koriste hibridni pogon ili samo motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Nemci tvrde da će njihov električni adut sigurno postaviti vreme brže od 8 minuta.

Neki američki mediji ističu da je nezvanično Taycan sposoban da pređe stazu na „Zelenom paklu“ za 7:30, što je krajnje optimistično. Ipak, ovde rekord drži Nio EP9 kada je reč o električnim modelima sa vremenom 6:45, što je čini se nedostižno za Porscheov automobil.

Kada je reč o električnim vozilima konkurenata na Ringu, Audi R8 E-Tron je postavio vreme 8:09, dok je Mercedes SLS AMG Electric Drive prešao krug za 7 minuta i 56 sekundi.

Određeni marketinški stručnjaci kritikuju odluku Porschea da zvanično testira Taycan na Nirburgringu. Oni navode da ukoliko taj automobil ne ostvari vreme od makar 7:30, nemačka marka šalje poruku. Zbog čega? Pa ako tražite performanse, primera radi, Honda Civic Type R je preletela Ring za 7 minuta i 45 sekundi, a daleko je jeftiniji automobil od Taycana.

AutoRepublika 

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments