1. Home
  2. Vesti
  3. Turski Togg otvara firmu u Nemačkoj
Turski Togg otvara firmu u Nemačkoj
4

Turski Togg otvara firmu u Nemačkoj

778
4
Podelite sa prijateljima:

Turkski proizvođač automobil Togg želi da započne s poslovanjem u Nemačkoj. Kako prenosi tamošnja agencija „Anadolu„, otomanska kompanija je aplicirala za uspostavljanje, tačnije osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (GmbH) pod imenom „Togg Europe“. Cilj nemačkog ogranka turske kompanije jeste prijavljivanje za tehnološko čvorište zvano „de: hub“ u Štutgartu, koje je locirano pri Ministarstvu privrede.

Centar de: hub jeste inovacioni posrednik između novoosnovanih (startap) kompanija i etabliranih firmi, i kao takav je reprezentovan u dvanaest nemačkih gradova. Slična čvorišta, habovi imaju nameru da formiraju mrežu koja bi bila angažovana u promociji razmene tehnoloških i ekonomskih znanja, omogućavajući tako plodno tle za podsticaj inovacija.

Turski proizvođač automobila Togg inicijalno namerava da ponudi novi električni automobil u Nemačkoj, s tim da bi potom usledio nastup i na ostalim evropskim tržištima, poput italijanskog ili francuskog, kako su i glasile najave iz kompanije s kraja 2020. godine. Prvi čisto električni turski automobil bi trebalo prema planovima, da se sa proizvodnih traka zakotrlja tokom naredne godine.

Izvršni direktor Togga Gurkan Karakaš je doveden u Nemačku iz Turske, kako bi realizovao san predsednika te države Redžepa Tajipa Erdogana, da ima nacionalni automobilski brend. Koliko je ovaj projekat važan za samog Erdogana, postalo je jasno iz njegovih reči na premijeri električnog vozila ove marke koja je upriličena u januaru 2020. godine.

„Danas svedočimo istorijskom trenutku za našu državu i proživljavamo ispunjenje našeg sna nakon šezdeset godina,“ rekao je tada u zanosu predsednik Turske.

Karakaš je u Togg došao nakon iskustva u nemačkom komponentašu Bosch, gde je službovao na poziciji direktora za tržište određene države. Ukupno je proveo u toj kompaniji 27 godina, tokom kojih je vodio i diviziju koja se bavila veletrgovinom.

U misiji razvoja električnog automobila iz Turske, ukupno je šest korporacija udružilo snage u nekadašnjem Osmanlijskom carstvu. Trenutno je na projektu angažovano 400 inženjera uz ideju da se u priču uloži suma od 3,3 milijardi evra. Togg bi tako trebalo da postane prvi novi proizvođač električnog krosovera u Evropi, počev od 2022. godine.

AutoRepublika

(778)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Koliko Turaka ima u Njemačkoj, da svaki hiljaditi kupi, Togg će biti veoma dobro prodavan…

Zoca

Koliko je Rusa napravljenih 45′ i njihovih unuka..😂

BB

Možemo i dublje u istoriju, Istočna Njemačka su većinom slovenskog porijekla i to najvećim dijelom Lužički Srbi.

Zoca

Sam naziv Borusija je lat.naziv drzave Pruske.Pre germanizacije tu su ziveli Sloveni ..BO-RUSIJA.